Verstoppertje

Vandaag begin ik de dag met de mededeling dat de uitslag van het drempelonderzoek van groep 8 is binnengekomen. De kinderen in de klas zijn nerveus, maar uiteindelijk na met allemaal een kind-gesprek te hebben gevoerd, gaan de kinderen allemaal vol enthousiasme nadenken over hun toekomstige middelbare school.

‘Juf… Naar welke scholen kan ik het beste gaan als ik leerweg ondersteuning moet?’

‘Juf… Weet u een school waar ik ook drama kan volgen?’

‘Juf… Als ik iets harder ga werken aan begrijpend lezen, gaat mijn advies dan omhoog?’

Er volgen nog veel meer vragen, terwijl de kinderen rustig eten en drinken voordat zij naar buiten gaan. De bel gaat. Op de gang kletsen de kinderen door. Samen met de kinderen loop ik de trap af. ‘Juf ik vind het echt wel spannend hoor…’ Als we eenmaal beneden zijn doe ik de deur naar het schoolplein open. De jongens van groep 8 stormen naar buiten, nog geen tien seconden later hoor ik ze roepen: ‘WIE DOET ER MEE MET VERSTOPPERTJE’ Ik lach en denk: Jullie zijn al zo groot, maar stiekem nog zo klein.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s