Geen categorie

Post!

Wat leuk is aan werken in groep 8 is dat je kinderen naar de middelbare school mag sturen. Niet dat ik ze graag weg wil hebben, maar sommige kinderen gun je een nieuwe start, anderen het ein-de-lijk mogen werken op een passend niveau. Missen doe je ze namelijk altijd! Elk kind heeft zijn eigen karakter en allemaal hebben ze iets leuks. Even terugkomend op de afscheidsavond van mijn groep 8, we speelden een zelfgeschreven theaterproductie, de choreo’s voor de dansjes waren zelf bedacht en de juf moest bij haar eindspeach heel hard huilen. Met pijn in je hart neem je afscheid en dan hoop je maar dat ze goed terecht komen. Gelukkig worden in Den Haag uitwisselingsmarkten georganiseerd, op deze middagen koppelen de mentoren van de middelbare scholen terug aan de groep 8 leerkrachten hoe het met je ex-leerlingen gaat. Sommige leerlingen van vorig jaar waren uit enthousiasme zelf al een paar keer terug gekomen, sommige ouders die de broertjes en zusjes naar school komen brengen gunnen me een kijkje in magister waar ik al een aantal mooie cijferlijsten voorbij had zien komen. Maar toch ben je benieuwd hoe ze het allemaal doen. Vanmiddag heb ik in leuke gesprekken met de mentoren alleen maar positieve verhalen over mijn ex-leerlingen terug gehoord. De een haalt tienen op het gymnasium, de ander maakt nog steeds de hele dag flauwe grappen. De een is nog steeds lekker bijdehand en de ander nog altijd even stil. Maar wat het allerleukste was vanmiddag was de post die ik kreeg. Veel van mijn ex-leerlingen hadden bij hun mentor een briefje of kaartje voor me achtergelaten. Toen ik met een tas vol post thuis kwam ben ik het allemaal gaan lezen:

‘Juf, ik zit nu in een Mavo/Havo klas en hoop dat ik naar Havo ga!’

‘Ik vind de basisschool vergeleken met de middelbare school heel anders, hier heb ik meer verantwoordelijkheden’

‘I do miss my class and my teacher’ (van een tto leerling)

‘Je mag hier ALLES eten in de pauze, ik ben gegroeid in mijn werk, en haal alleen maar hoge cijfers!’

‘Deze school is een leuke en goede school’

‘Ik haal mooie cijfers en het eten is hier goed en lekker’

‘Ik mis eigenlijk niemand uit mijn oude klas, want de meeste zie ik nog regelmatig’

‘Ik hoop dat u nog aan me denkt, doe de groetjes aan de hele school!

Als ik dit allemaal lees mis ik jullie weer opnieuw en denk ik aan de mooie herinneringen die ik aan jullie heb! Ik zal jullie in ieder geval nooit vergeten!

Dikke kus van jullie juf!

PS. Als je dit leest, kom dan snel even langs om bij te kletsen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: