Geen categorie

2018

2017 was voor mij het jaar van zelfreflectie. Ik heb zoveel van mezelf geleerd dat dat voor mij grote veranderingen teweeg heeft gebracht. 2018 wordt voor mij daarom het jaar waarin ik alleen nog maar keuzes maak waar ik zelf achter sta.

Als je goed kijkt naar jezelf, maak je de meeste keuzes in je leven, vaak onbewust, op basis van keuzes die anderen ook maken. Wat ook menselijk is, is dat je jezelf constant vergelijkt met andere mensen. Maar juist de vergelijkingen en de onbewuste keuzes kunnen er soms voor zorgen dat jij jezelf minder prettig of niet op je gemak voelt. Als je probeert jezelf gelukkig te maken door invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld spullen, en meningen van anderen, blijf je in dezelfde vicieuze cirkel hangen en zal het jou niet gelukkiger maken. Wanneer je dit omdraait naar, wat maakt mij gelukkig van binnenuit, zul je zien dat je voor jezelf andere keuzes gaat maken. Hierin spelen je eigen gevoelens een rol en zul je vaak schijt moeten hebben aan de massa mensen om je heen. Het maakt niet uit hoe andere mensen over je denken, want bij elke keuze die je maakt in je leven heb jij je eigen gedachten en meningen tegen elkaar afgewogen om tot een bepaalde keuze te komen. Hier hoort ook bij dat je bij het maken van je keuzes niet persé andere mensen gelukkig hoeft te maken, maar vooral jezelf. Jouw geluk is meer waard dan de meningen van anderen.

In 2017 ben ik begonnen met tekenen en schrijven, ik doe dit voor mezelf, want het is rustgevend en ontspannend en heeft mij doen beseffen waarom ik het werken met kinderen zo leuk vindt. Door dit te doen, hoop ik anderen te inspireren en aan het denken te zetten. Ook ben ik minder make-up gaan dragen, omdat ik vindt dat mensen mij moeten nemen zoals ik ben en ik geen fake-versie van mezelf hoef te zijn. Ik ben bewuster en zuiniger gaan leven, verspil minder voedsel en eet minder vlees, omdat ik denk dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een goed milieu.

Ook voor 2018 brengt deze denkwijze veranderingen met zich mee, ook veranderingen die anderen misschien niet zouden verwachten. Maar een ding is zeker, ik doe wat mij gelukkig maakt.

1 reactie

  1. Hey, ik ben nieuw hier op je blog, ik kam er heel toevallig net op terecht! 🙂 Mooi openhartig artikel, doen wat je gelukkig maakt lijkt me het beste voornemen dat je kan hebben 🙂 Op naar 2018! Fijn jaar gewenst!

Geef een reactie

Ontdek meer van Dream & Create by Marjolein

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder