Geen categorie

Nieuwe start

Het tweede half jaar in groep 8 is altijd leuk, maar ook erg druk. Voor sommige kinderen betekent dit dat er werk aan de winkel is. Veel van mijn leerlingen willen graag hun voorlopig eindadvies verhogen en gaan daarom (terwijl ze eerder in het schooljaar niet echt gemotiveerd waren) nu opeens knetterhard werken. Voor heel veel kinderen wens ik ook dat bij hen het lichtje zal gaan branden en dat zij de dingen zullen leren die voor hun nodig zijn om verder te komen. In mijn klas zitten behoorlijk wat kinderen die echt wel potentie hebben, maar waar het er nog niet helemaal uit komt, omdat ze onzeker zijn of met zichzelf in de knoop zitten. Op sommige dagen werk ik daarom ook harder als coach en psychologe dan als juf. Wat ik eigenlijk ook wel weer erg leuk vind, omdat je zo in gesprek blijft met de kinderen in je klas en hierdoor elk stapje in de goede richting veel duidelijker zichtbaar zal zijn. Halverwege januari worden bij mijn klas de M8 cito toetsen afgenomen en eind januari zullen zij van mij en de eindadviescommissie hun eindadvies ontvangen. Veel kinderen zien dit als het eerste beslissende moment en vinden het daarom ook erg spannend. Na het krijgen van hun eindadvies moeten zij heel hard op zoek naar een plek op een school die aan hun eisen voldoet. Ook zal ik met groep 8 nog 2 open lesmiddagen bezoeken, zodat zij daadwerkelijk nog even op de middelbare school mee kunnen draaien.

In februari gaan we langzaamaan steeds meer ‘leuke dingen’ doen. Ze zullen starten met het schrijven van het script voor onze musical. Ook zal ik dan starten met de voorbereidingen van het schoolkamp. Kortom, het laatste half jaar met deze klas zal een druk worden, maar ik heb er de volste vertrouwen in dat mijn klas zich hier met vlag en wimpel doorheen slaat!

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: