Geen categorie

Een steentje bijdragen

Deze week was het een rollercoaster als het gaat om ‘Vreedzaam’ bij ons op school.

Afgelopen woensdag ging een droom in vervulling! De wijk Vrederust is de eerste Vreedzame Wijk van Den Haag en dat openden we met een spetterend feest. Met zeventien verschillende organisaties werd er een intentieverklaring ondertekend en rapper Umit-C ging samen met de 500 kinderen die hierbij aanwezig waren, het Vreedzame Wijk lied rappen. Het was geweldig! Een kippenvel momentje voor velen, want ondanks de regen was de sfeer top. Alle kinderen gingen helemaal op in de rap. Het voelt zo goed, dat wanneer je zoiets organiseert, het allemaal zo goed uitpakt.

s’ Middags bleef ik maar berichtjes krijgen en het Haagse en landelijke nieuws stroomde binnen. Wat is het geweldig om zoiets te mogen doen en wat is het cool, om de kinderen die jij hebt opgeleid als mediator te zien schitteren op Omroep West en in het NOS Jeugdjournaal.

Op donderdag organiseerden wij een kunstmarkt op school, waarvan de opbrengst naar een school in Ghana gaat. Vorig jaar steunden we dit project voor het eerst. Met het geld dat we destijds hebben opgehaald kon een compleet klaslokaal worden ingericht. Na afloop ontvingen we foto’s en filmpjes van wat er met het geld gedaan was. Op deze manier werd het voor de kinderen bij ons op school allemaal heel tastbaar. Reden genoeg, om hier dus nogmaals geld voor op te halen, om ook de school daar weer een stapje verder te helpen. Er werd gedanst, voorgelezen, er werden zelfgemaakte kunstwerkjes en zelfgemaakte hapjes verkocht. Het was prachtig weer en wederom was de sfeer geweldig! En niet te vergeten werd er weer een prachtig geldbedrag opgehaald om de school in Ghana verder te helpen.

Ik ben zo trots dat de leerlingen bij ons op school vanuit de Vreedzame gedachte op alle mogelijke manieren hun steentje bijdragen. Zij maken door hun bijdrage niet alleen hun eigen wijk een beetje beter, maar bouwen mee aan een betere toekomst voor kinderen wereldwijd!

Meer lezen over de Vreedzame Wijk? Kijk op: www.stichtingvreedzaam.nl

Meer lezen over de school in Ghana? Kijk op: https://fofiefoundation.wordpress.com

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: