Geen categorie

Inspiratie

Elke kind uit mijn klas heeft een talent. Niet alle kinderen weten dat, en sommige kinderen moeten hun talent nog ontdekken. Om het zelfvertrouwen van de kinderen in mijn klas te vergroten, is het belangrijk dat ze hun eigen talenten leren kennen en dat ik deze als leerkracht probeer te versterken. Ik complimenteer ze vaak, wanneer ik zie dat ze ergens goed in zijn. Wat ik soms jammer vind om te zien, is dat de kinderen in mijn klas nog niet altijd inzien dat elk talent even belangrijk is.

Juist nu op jonge leeftijd is het belangrijk dat kinderen weten waar hun talenten liggen. Het is een investering in de toekomst, want hoe cool is het, als je van je talent en datgene wat je leuk vindt, je beroep kan maken. Als je immers doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken. Juist door een kind te erkennen in zijn eigenheid, krijgt hij of zij zelfvertrouwen en kan het zijn talent ontwikkelen, al op de basisschool en daarna ook op het VO. Het kind krijgt zo meer kansen om zichzelf te ontplooien.

In mijn klas zitten op dit moment een aantal kinderen die behoorlijk goed zijn in tekenen. Dit komt onder andere door mijn geweldige collega die creatief geeft en ze allerlei tekenskills bijbrengt. Maar wat ik misschien nog wel leuker vind om te zien, is hoe ik en mijn collega deze kinderen inspireren.

Bewust had ik mijn klas niet verteld over mijn blog en tekeningen. Ik schrijf natuurlijk voornamelijk over de gebeurtenissen in de klas en maak daar tekeningen over. Maar mijn Instagram pagina is openbaar en er zijn steeds meer kinderen uit mijn klas die mijn profiel vinden, volgen en gaan taggen. Er komen berichten in Instagram stories voorbij als: ‘Volg Juffie @dreamcreatebymarjolein’ En wat misschien nog wel het meest coole is, is dat er nu leerlingen zijn die hun eigen Instagram tekenprofiel zijn begonnen. Dat is dus talentontwikkeling! Je vindt iets leuk, je gaat oefenen, je deelt het met mensen en je vraagt om feedback om jezelf te verbeteren. Ik word hier zo blij van! Wees je dus als leerkracht bewust van het feit dat jij hier heel veel invloed op kan uitoefenen en jij het grote voorbeeld bent voor de kinderen in je klas!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: