Geen categorie

Vertrouwd

Na vakanties is het altijd extra leuk om kinderen op school weer terug te zien. Mijn IB-kantoor zit naast twee kleuterklassen, dus dit zijn de kinderen die ik op maandag en dinsdag het meeste zie. Ondanks dat ik ze geen les geef, praat ik tussendoor veel met ze als ik ze tegen kom op de gang en zo af en toe loop ik eens de klassen binnen. Maandagochtend om 8.30 uur was het meteen raak. Een meisje uit groep 2 komt op me af gerend. ‘Juf u bent er weer! Ik heb u gemist!’ Gevolgd door: ‘Juf u ging trouwen hè!’ Ik geef haar een knuffel, antwoord dat ik haar ook gemist heb en dat ik inderdaad getrouwd ben. ‘Ga maar snel naar je klas, je eigen juf heeft je vast ook heel erg gemist!’ Snel huppelt ze haar klas in.

Een uur later kom ik hetzelfde meisje met een klasgenootje tegen op de gang. Ze zegt tegen haar klasgenootje: ‘Juf Marjolein is getrouwd hè!’ Ze rent naar me toe. ‘Juf mag ik zo foto’s kijken?’ Met grote ogen kijkt ze me aan. ‘Natuurlijk mag dat’ , zeg ik tegen haar. ‘Loop je zo naar mijn kantoor?’ Even later loopt ze mijn kamertje binnen. Ik neem haar op schoot. Samen kijken we naar de foto’s. ‘Juf, gingen jullie ook kusjes geven?’ zachtjes giechelt ze. ‘Natuurlijk!’, zeg ik. Ze lacht en vind het allemaal heel leuk. Na alle foto’s te hebben bekeken, breng ik haar terug naar haar klas.

Bij de zandtafel kom ik haar vriendinnetje tegen (waarmee ze eerder door de gang liep). Ze zet haar twee handen in haar zij en kijkt mij aan. ‘Dus u bent vertrouwd juf?’ Ik knik ja en laat haar een paar foto’s zien. ‘Maar juf hoe kan dat nou? U bent vertrouwd en u heeft geen kinderen?’ Ik antwoord dat het klopt dat ik nog geen kinderen heb. ‘Maar die gaan echt wel komen hoor juf, dat is altijd bij mensen die vertrouwd zijn.’ Ik moet lachen, wat een heerlijke uitspraken. Lekker bijdehand en eigenwijs. Ik ga staan en zeg: ‘Kom op dame, de klas in!’

Mijn collega staat in de deuropening en ik vertel haar over de leuke woordspeling van haar leerling. Samen lachen we hierom. Dat is dus zo leuk aan kleuters; spontaan, eerlijk en stiekem ook nog eens heel grappig. Geloof me, ik kan elke IB’er aanraden een kantoor naast een kleuterklas te nemen. Het is namelijk altijd gezellig en altijd feest! I love my job!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: