Geen categorie

Go for it!

‘A year ago I would’ve never pictured my life the way it is now’

Vorig jaar rond deze tijd zag mijn leven er compleet anders uit. Ja, ik was al juf en IB’er maar er is sinds die tijd heel veel veranderd in mijn leven. De mensen die mij al vanaf het begin volgen hebben dit in real life meegemaakt.

Aan het begin van dit schooljaar ging ik van een naar twee dagen IB werk per week. Iets wat ik al langere tijd wilde. Ook startte ik voor het eerst met een grote groep 8 met 28 leerlingen en deed ik mijn opleiding tot aandachtsfunctionaris. Ik heb dit ervaren als een hele pittige functie. Even was ik mezelf helemaal kwijt. Ik had er gewoon geen lol meer in en mijn werk beheerste mijn leven. Iets waarvan ik denk dat dit absoluut niet de bedoeling is. Werk hoort een bijzaak te zijn en geen hoofdzaak. Ik wist dat dit foute boel was.

Na 10 jaar pakte ik mijn hobby weer op. En het heeft me zoveel moois gebracht. Tekenen en schrijven om te ontspannen. Maar het bracht me meer dan dat. Mijn blog trok vrijwel meteen veel lezers. Mijn Instagram profiel met tekeningen kreeg opeens veel volgers en het aantal volgers bleef groeien. Ik kreeg lieve berichten. Iemand die door het lezen van mijn blog besloot om te starten met de pabo. Ik werd gespot door een onderwijsbegeleidingsdienst en kreeg een publicatie in hun magazine. Ik startte een training als Vreedzame Wijk trainer en kon mijn ei hier volledig in kwijt, door mijn tekeningen te gebruiken in mijn presentaties. En dat viel op! Voor stichting Vreedzaam mocht ik een ‘save the date’ tekenen voor het tienjarig bestaan van de Vreedzame Wijk. Dit gaf voor mij de doorslag: Ik ga iets voor mezelf beginnen!

Ik schreef Dream & Create by Marjolein in bij de Kamer van Koophandel en stuurde mijn eerste factuur uit. En daar sta ik dan! Hier en nu! Ik heb weer lol, gebruik mijn hobby om te ontspannen en kan er nu ook geld mee verdienen. Ik ben super blij en trots met dit alles!

Vanaf deze week ben ik ook gestart als gastblogger bij juliaflynn.nl Eens per 3 weken is hier een blog van mij te lezen. En ik kan jullie vertellen dat er in juli nog een toffe publicatie aankomt! Blijf dus vooral lezen, liken en volgen. Ik volg mijn dromen en soms moet je even in het diepe springen als je er helemaal doorheen zit. Uiteindelijk brengt het je veel goeds!

Liefs Marjolein

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: