Geen categorie

Vakantie

De herfstvakantie is voorbij en dat betekent dat je naar je collega’s toe deze ochtend weer mag vertellen hoe je vakantie was. Het is een soort standaard ritueeltje. ‘Fijne vakantie gehad?’, hoor je dan bij het koffieapparaat.

Mijn vakantie was heerlijk. Met een goede vriend en vriendin ging ik vijf dagen naar Mallorca. Het was daar stralend weer, tussen de 22 en 26 graden en dus perfect vakantieweer. Ik heb daarom ook met volle teugen genoten van de zon en het strand.

Tien jaar geleden ging ik voor het eerst op vakantie naar Mallorca, een echte jongerenvakantie. Twee weken lang feest vieren en op het strand rond hangen. Ik studeerde toen nog aan de Pabo en zou in de toekomst juf gaan worden. Toen ging ik op vakantie om te vieren dat ik door was naar het volgende studiejaar. Tegenwoordig is mijn vakantie bedoeld om weer even bij te komen, een moment om weer even stil te staan bij wat ik heb bereikt.

In Nederland heb ik vaste dagroutines en vaste dingen die ik elke dag doe, van werk tot aan mijn boodschappen. Als ik op vakantie ben, denk ik hier niet aan. Mijn werk is ver weg, boodschappen doen hoeft niet. Dit zorgt ervoor dat je even voluit kan genieten van de zon, de natuur, de zee, de zonsondergangen en het eten. De normale dingen die tijdens de weken dat je werkt, eigenlijk een soort van bijzaak worden. Mijn vakantie heeft mij doen beseffen dat ik deze vrijheid mis. Het is heerlijk om even ‘niks’ te doen en heerlijk om tijd voor jezelf te hebben en de dingen te doen die je leuk vindt.

Ik had dus tijd om stil te staan bij wat ik de afgelopen tien jaar heb bereikt, en waar ik trots op ben. Ook kwam het besef dat sommige dingen nog beter of anders kunnen. En het is tijd daar iets mee te gaan doen! Mijn eigen bedrijfje verder uitbouwen en meer tijd voor mezelf staan op mijn wishlist. Wordt vervolgd…

‘It’s not selfish to love yourself, take care of yourself and to make your happiness a priority. It’s necessairy.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: