Geen categorie

Pauze

Met mijn voeten op de tafel en een kopje thee in mijn handen, kijkend naar Netflix, zit ik op de bank. Het is eindelijk vakantie. Ik was er heel erg aan toe!

De afgelopen periode was erg druk, alhoewel dat niet eens zo zeer het geval was op school. Ik ben minder gaan werken en eigenlijk is dat wel heel erg relaxed. Het is meer de inhoud van het werk geweest en niet zo zeer de hoeveelheid. In de afgelopen periode heb ik best veel lastige oudergesprekken moeten voeren. Slechtnieuwsgesprekken neem ik niet zo zeer mee naar huis, maar je voelt wel aan je lichaam dat dit soort gesprekken onbewust veel energie kosten.

Ook sommige coachingsgesprekken zijn lastig, wanneer je coacht betekent dat je soms ook heel veel van jezelf moet geven in zo’n gesprek en ook dat kost energie. Soms wil ik wel eens dat ik na dat soort gesprekken een uitknopje heb. Zo vroeg een collega eens aan een leerling die gedurende de dag alleen maar grapjes maakte en door het klaslokaal stuiterde: ‘Heb jij ook een uitknopje?’ Waarop hij met robotstem reageerde met: ‘Ik ben een robot, ERROR, ERROR!’ Gelukkig mag ik dat knopje nu echt even indrukken, omdat ik vakantie heb.

Bij mij zijn namelijk de error-verschijnselen duidelijk zichtbaar. Vrijdagavond kreeg ik een whatsapp bericht van een collega. Ik bleek vrijdagmiddag een lege e-mail naar haar verstuurd te hebben. Het was mijn bedoeling een belangrijke e-mail naar haar door te sturen, maar kennelijk was dat plan grandioos mislukt.

Met goede moed besloot ik zaterdagochtend even lekker alles van me af te dansen tijdens een Zumba-les in de sportschool. Tijdens de cooling-down ging ik volledig de mist in, ik stond helemaal off-beat een eigen dans solo te doen. Na die les, besloot ik dat het nu wel klaar was, naar huis, douchen en op de bank. En dat is waar ik nu zit. Ik denk dat het goed is om de komende week, vooral even bij te slapen!

‘Meer pauze, is beter voor het werk!’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: