Geen categorie

Mijn georganiseerde chaos

Vandaag is het weer zover. Mijn eerste dag werken na de meivakantie. Gelukkig is het een studiedag en dat betekent rustig aan beginnen. Of toch niet?

Studiedagen vind ik altijd best wel heftig. Veel luisteren, veel informatie en deze dan ook weer een plekje geven. Dit is voor mij altijd even weer een chaos moment, zowel in mijn hoofd als in mijn doen.

Als IB’er zijn studiedagen op school toch anders. Soms doe ik mee met het team en soms moet ik zelf dingen voorbereiden. Maar het liefst wil je ook zelf alles weer rustig aan opstarten. Tijdens de vakantie heb ik bewust mijn mail niet geopend en dus ben ik heel benieuwd hoe vol deze zit. Als ik kijk naar mijn agenda dan zit die voor deze week al gelijk vrij vol. Voor mij betekent zo’n eerste week dus vooral veel achter mezelf aan rennen om alles weer op orde te krijgen.

Daarnaast is het ook nog zo dat mensen die mij niet zo goed kennen en contacten van buiten de school altijd vinden dat ik mijn spullen zo goed op orde heb, goed ben voorbereid en alles daardoor altijd heel chill verloopt. Maar is dit voor mij echt zo? Ik kan absoluut niet plannen en organiseren, ik heb er sinds ik ben afgestudeerd ongeveer 8 jaar over gedaan om dit onder de knie te krijgen. En dan gaat het alleen om het goed bijhouden van mijn agenda’s. Waar het gaat om voorbereiding, doe ik dit altijd last minute. Niet omdat ik dat zo relaxed vindt, maar puur omdat ik to do lijstjes kwijt raak, aantekeningen vergeet te maken enzovoort. Daarnaast kan ik nooit ruim van te voren iets af hebben, het lukt mij alleen om op het laatste moment te presteren onder druk en dan hier en daar een extra uurtje te werken.

Ik ben dus een en al (en dan tegenwoordig) georganiseerde chaos. Er is ook maar een remedie om hier mee om te gaan:

‘Toss your hair in a bun, throw on some gangsta rap and handle it!’

Fijne werkweek iedereen! Hoe start jij je eerste dag na de meivakantie?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: