Geen categorie

Schoolkamp groep 8: Lekker fout

Afgelopen week ging ik geheel onverwacht twee dagen op schoolkamp met groep 8. Het was de bedoeling dat ik langs zou komen om te spoken en deel te nemen aan de bonte avond, maar door de directie werd ik een dagje vrij geroosterd, zodat ik ook kon blijven slapen. Waarom? Groep 8 had hem hier voor de meivakantie al toe overgehaald, omdat ik de afgelopen periode twee dagen per week voor hun klas heb gestaan. Super leuk!

Op woensdagmiddag vertrok ik op de fiets naar het kamphuis, bepakt en bezakt welteverstaan. Het was een hele uitdaging om een slaapzak, een kussen, een tas met bagage en nog een tas met extra schoenen e.d. op de fiets te vervoeren. Ik besloot met tiewraps mijn tas aan mijn fiets te bevestigen, omdat deze er anders geheid af zou vallen. Toen ik aankwam bij het kamphuis hoorde ik: ‘Hé juf Marjolein is er!!’ Van alle kanten kwamen kinderen aangerend. Toen het hek voor mij geopend werd, werd ik ook gelijk hard uitgelachen vanwege de tiewraps die aan alle kanten aan mijn fiets zaten vast gemaakt.

De eerste avond stond in het teken van spoken. Het kamphuis werd omgetoverd tot een waar spookhuis en ik liep rond in een monnik kostuum met een jigsaw masker uit de film ‘Saw’. Een veel te foute outfit en ook erg eng om te zien. Tijdens deze spookavond moesten de kinderen met z’n tweeën (en sommige dappere kids wilden alleen) het spookhuis in en zes getallen zoeken. Ondertussen zaten de spoken (ik en mijn collega’s) overal verstopt. Veel kinderen gingen rennend en gillend het huis door, sommigen vonden het zo eng dat ze gillend door de nooduitgang gelijk naar buiten renden. Na afloop konden ze er gelukkig allemaal om lachen en vonden ze vooral onze outfits heel cool.

Na een heel kort nachtje slapen van vijf uurtjes (Oké het kan erger). Besloot ik even te gaan douchen om vervolgens mijn dag te starten. Maar dat douchen was best een ding. Lees: Een scoutinghuis met campingdouches. Deze douches waren zowel voor de leerkrachten als de kinderen. Ik besloot voordat ik ging douchen een barricade voor het douchehok te bouwen, zodat niet alle kinderen zomaar de campingdouches in zouden lopen. Na 3 minuten hoorde ik mijn barricade omvallen. Dit betekende dat er een kind in de doucheruimte was. Ik hoorde een van de toiletdeuren open gaan en het slot werd dicht gedraaid. En het ergste wat kon gebeuren, gebeurde… Het was een uitgebreide grote boodschap, terwijl ik daar stond te genieten van de campingdouche. Een goed begin van de dag dus…

Op deze dag stond het ‘Goed Fout’-feestje gepland en de BBQ waar veel collega’s voor waren uitgenodigd. Ik verkleedde me als ‘New-kids turbo pro-editie’ inclusief neon zweetbandjes, een fout trainingsjasje, een sportlegging, witte sneakers, nep wimpers en een berg gouden glitters op mijn gezicht. Ook de outfits van de kinderen waren hilarisch: zwempakken over trainingsbroeken, glitterhoedjes, geschminkte baarden, slaapmaskers en pyjama’s, alles kwam voorbij. Eerst genoten we van een BBQ, waar een overvloed aan kippendijen gegeten werd. Vervolgens was het tijd voor de bonte avond. We dansten de ‘Macarena’ en de ‘Cha cha slide’. Ook was er een echte Dré Hazes -act, werden leerkrachten geïmiteerd en werd de cup-song live opgevoerd. Na dit alles, was het tijd voor de foute disco.  Uren lang werd er gedanst.

Lieve groep 8 wat zijn jullie toch een geweldige groep. Ik heb twee dagen mega veel lol gehad en echt genoten!

‘Positive mind, positive vibes, positive life! ‘

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: