Geen categorie

Verleg je focus

Soms is het best wel lastig om altijd positief te blijven. Het is mens eigen dat wanneer er iets negatiefs gebeurt, wij daar de hele dag op kunnen teren. Dit overkwam mij:

Ik had een hele lange dag gewerkt. Ik moest een interview doen voor de gemeente Den Haag. Deze begon om 15.45 uur en was rond 18.00 uur klaar. Ik kreeg hier veel positieve energie van. Het interview werd namelijk voor de camera gedaan op het dak van ons schoolgebouw, waar je een prachtig uitzicht hebt over de wijk en over een groot deel van de stad kan uitkijken bij mooi weer. Het weer op deze dag was prachtig. Een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje.

Toen ik rond 18.30 uur eindelijk op huis aan kon, ging het onderweg mis. Ik fietste met mijn muziek in mijn oren op een lekker tempo naar huis. Tot ik door mijn muziek heen een raar gesis hoorde en ik steeds zwaarder moest trappen. Helaas een lekke band.

Heel even baalde ik als een stekker, maar sinds een paar jaar kan ik dit baal-gevoel snel loslaten. Situaties waar jij geen invloed op uit kan oefenen, kan je niet veranderen. Dus waarom zou ik mezelf kwellen met een negatief gevoel. Ik had de situatie kunnen veranderen als ik een bandenplakset bij me zou hebben en over de expertise zou bezitten om een band te plakken, maar ik had het niet en ik kan het niet…

Toen ik het lekke band besef had losgelaten, besefte ik mij pas hoe leuk mijn route naar huis eigenlijk is. De zon voelde lekker warm in mijn gezicht. Onderweg zag ik prachtige klaprozen die vol in bloei waren. Ook zag ik baby gansjes die trots achter hun papa en mama aan waggelden. In het park vielen de zonnestralen mooi tussen de bladeren van de bomen door en ondertussen hoorde ik de schreeuwende parkieten die overal in het park te zien en te horen zijn. Toen ik thuis kwam was mijn hoofd leeg en zat ik vol met nieuwe energie.

Lukt het jou om negatieve gevoelens en gedachten los te laten? Soms is het goed om even hardop tegen jezelf te zeggen dat je geen invloed kan uitoefenen op een negatieve situatie. Je zult zien dat dit helpt!

‘Soms kan je een probleem het beste oplossen, door er geen probleem meer van te maken.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: