Geen categorie

Klaar voor de start

Na een heerlijk zonnig weekend, start regio noord vandaag weer. Voor hun is de vakantie definitief afgelopen, ik heb daarentegen nog een week.

Eigenlijk niet echt, want ik ga deze week wel weer starten met de voorbereidingen. Voor mij is dat niet heel veel bijzonders; mijn e-mail beantwoorden en mijn kantoor even opruimen en reorganiseren, want voor de zomervakantie kwamen er wat nieuwe meubels binnen. Verder is het voor mij zaak dat ik de startbijeenkomst voorbereid.

Om te zorgen dat jullie als lezers goed kunnen starten, zijn dit mijn zeven tips om de voorbereidingsweek en de eerste schoolweek goed door te komen:

1. Zet de komende week alvast een paar keer je wekker, zo wen je eraan dat je niet meer elke dag kan uitslapen.

2. Loop niet te hard van stapel. Je kan ernaar streven alles tot in de puntjes perfect te hebben voorbereid voor de klas, maar je zult zien, in de eerste week veranderd er nog van alles. Je kunt jezelf dus afvragen of het nodig is.

3. Plan de komende week genoeg me-time in. Ja, de school begint weer volgende week, doe elke dag een beetje, zorg dat je doelen haalbaar zijn, en ga daarna lekker jezelf in de watten leggen, zo begin je het schooljaar lekker chill.

4. Eet gezond! Niemand zit te wachten op een half brakke, niet vitte en bijna zieke juf of meester aan het begin van het schooljaar.

5. Inspireer elkaar. Deel leuke ideeën voor je klas met je collega’s en andere juffen en meesters in Nederland. Waarom? Het zorgt ervoor dat je zelf het wiel niet uit hoeft te vinden en dus houd je tijd over.

6. Teambuilding. Bedenk hoe jij je klas een echt team gaat maken. Plan daarom elke dag een leuke teambuildingsactiviteit in. De kinderen weten zo precies wat ze aan elkaar hebben en waar elkaars kwaliteiten liggen. Je zult zien dat je hier het hele schooljaar profijt van zult hebben en dus wordt je schooljaar zo extra relaxed.

7. Ben je zelf een nieuwe juf of meester in een schoolteam? Zorg dan dat je voor de start al je collega’s al even kort gesproken hebt. Zo laat je zien wie je zelf bent, maar zo kom je er ook snel achter bij wie je voor wat om hulp kunt vragen. Je hebt er namelijk niks aan als je als startende leerkracht alles zelf moet doen. Als je hulp vraagt, zul je zien dat je er zelf sterker van wordt. Andersom geldt natuurlijk ook, laat je nieuwe collega niet zwemmen!

Heel veel succes allemaal!

‘Wegens doorslaand succes, dit jaar weer een nieuw schooljaar!’ – Loesje

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: