Geen categorie

31 Hoeraatjes

Waar ik laatst nog schreef, dat ik zo blij was dat de kinderen bij ons op school geen rimpels bij me konden vinden ondanks dat ik al 30 was, werd ik afgelopen vrijdag toch echt 31.

En op school was dat niet te missen. Van een afstand zag ik bij binnenkomst op school al dat mijn kantoor mooi versierd was. Slingers, vlaggetjes, alles erop en eraan. Maar nog voordat ik het licht aan kon zetten en naar binnen kon lopen, werd er een confetti kanon op me geschoten. Ik gilde het uit van schrik en mijn adrenaline zat gelijk in mijn keel. Diep van binnen vloekte ik even heel hard, maar het was natuurlijk super leuk dat een van mijn collega’s dit voor me gefixt had.

Een kwartiertje later was onze dagelijkse briefing. Wat opvallend was, was dat er een collega aanschoof die normaal altijd een latere starttijd heeft op school. Gelijk was ze verdacht. Met verjaardagen op school trekken wij altijd lootjes, dus als je jarig bent krijg je van iemand uit het team een cadeautje. Ik had gelijk dat ze verdacht was, want zij bleek mijn cadeautje te hebben. Er werd voor me gezongen en man wat voelde ik me jarig.

Gedurende de dag, liepen er kinderen in en uit. ‘Juf, hangen hier slingers omdat u jarig bent?’ ‘Ja!’ antwoordde ik meerdere malen. De tamtam ging als een lopend vuurtje rond. De een na de ander kwam binnen lopen.

‘s Middags moest ik iets vragen aan een van mijn collega’s. Toen ik zijn klaslokaal inliep, hoorde ik keihard: ‘Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloriiiiaaaaaaaa, in de gloriiiiaaaaaaa! HIEPERDEPIEP HOERA!!’ Ik moest hier wel heel hard om lachen. ‘Ja we hadden vanochtend afgesproken, als juf Marjolein langsloopt of binnenloopt, gaan we voor haar zingen!’ zei mijn collega lachend. Met blozende wangen liep ik het lokaal weer uit.

Later op de middag wilde ik iets vragen aan een andere collega, toen ik dat had gedaan en terug liep naar mijn kantoor hoorde ik: ‘Ssst ssst SST! De juf komt eraan!’ Toen ik mijn kantoor in liep stonden er 23 zingende kinderen voor mijn neus. ‘Happy birthday to you, in de wei staat een koe en die koe zegt I love youuuuuu, happy birthday to you!’ Ik gaf de kinderen een applaus. Alle 23 hadden ze een tekening voor me gemaakt. Ik smolt. Dit was zo lief…

Deze verjaardag was denk ik een van de beste die ik de afgelopen jaren op school gevierd heb.

‘A little older and a little more fabulous

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: