Geen categorie

Klaar, over , uit!

‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’ Dit is over het algemeen een quote die heel erg bij mij past. Ik doe qua werk altijd alleen de dingen die bij me passen. Wat ook wel typerend is, is dat ik altijd van alles tegelijk doe. Ik kan alleen ‘Nee’ zeggen tegen uitdagingen, als ik zeker weet dat het niet mijn ding is en het me ook absoluut niks gaat brengen, waar ik in de toekomst iets aan heb.

2019 Typeert zich bij mij wel als een jaar, waarin ik me in allerlei verschillende functies heb bewogen. Regelmatig kom ik ‘s avonds thuis en denk ik bij mezelf: ‘Waar ben ik in hemelsnaam mee bezig.’ Ik ben iemand die twijfelt over van alles en nog wat en ik ben niet zo sterk in keuzes maken. Ik ben daarom begonnen met keuzes maken voor mezelf. Constant ben ik aan het reflecteren en stel ik mezelf de vraag: ‘Is dit wat ik wil?’ ‘Is dit waar ik mijn energie in wil steken?’ Als het antwoord op die vragen ‘Nee’ is dan hak ik een knoop door.

Het jaar is bijna voorbij en ik ben blij met alles wat ik dit jaar heb gedaan. Ook weet ik dat sommige functies mij veel gebracht hebben en dat ik inmiddels hier het maximale uitgehaald heb. In 2020 zal ik dus verder gaan met het maken van keuzes. Overzicht in het indelen van mijn tijd en genoeg tijd hebben voor mezelf is namelijk ook heel belangrijk. En om heel eerlijk te zijn schiet die tijd voor mezelf er nogal eens bij in.

Daarom ook de bewuste keuze om nu al mijn laatste blog van 2019 te publiceren. Dream & Create by Marjolein loopt goed, maar mijn website heeft een update nodig. Vandaar dat ik hier tot het nieuwe jaar even de tijd voor neem.

Daarnaast liggen er mooie uitdagingen op de loer die er in 2019 waarschijnlijk voor gaan zorgen dat het uitbouwen van Dream & Create by Marjolein gaat lukken. Spannend, maar wel erg leuk. En ook hierin zal ik de balans moeten opmaken hoe mijn werk op school en het werken voor mezelf eruit zal gaan zien.

Tot slot, start ik de eerste schoolweek van 2020 met een sollicitatiegesprek. En ook hierin is het spannend, wat het me zal brengen en opleveren. Voor mijn collega’s op school: Nee ik ga geen afscheid van jullie nemen. Maak je daar niet druk over. Maar dit zal er uiteindelijk wel voor zorgen, dat er wat meer richtlijn en focus komt in alle honderdduizend dingen die ik doe.

2019 Is bijna klaar, over en uit! Ik wil jullie als trouwe volgers enorm bedanken voor jullie steun het afgelopen jaar! Tot in 2020!

Success at anything, will always come down to this: Focus and effort. And we control both.’

2 reacties

  1. Veel succes met alles wat je gaat doen. Fijne kerstdagen gewenst met de nodige rust en een goede start in het nieuwe jaar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: