Geen categorie

Uitdaging

Daar ben ik weer! Na twee weken vakantie, helemaal uitgerust. Letterlijk! Ik heb bijna elke nacht van de vakantie meer dan tien uur geslapen, en dat is voor mij een record. Ik slaap normaal namelijk niet zoveel. En waar het voor vele van jullie weer een eerste werkdag na de vakantie is, ben ik nog een extra dag vrij. Voor mij is deze week namelijk een hele spannende week.

Zoals ik voor de vakantie al schreef: Ik start deze week met een sollicitatiegesprek. Binnen de stichting waarvoor ik werk, werd er gezocht naar een pabo-opleider. Iemand die pabo-stagiaires op de scholen binnen (en ook buiten) de stichting, begeleidt, opleidt en beoordeeld. Omdat ik bij ons op school al schoolopleider ben, en ik coachen en begeleiden heel erg leuk vind om te doen, was dit voor mij een kans die ik niet kon laten liggen. Voor de duidelijkheid, het is een functie waarvoor je af en toe gedetacheerd werkt voor de Pabo. Er is dus geen sprake van dat ik wegga op de school waar ik nu werk. EN: dit is nu alleen nog een gesprek. Ik moet er natuurlijk nog voor zorgen dat ik deze functie ook echt krijg. Best wel spannend dus om mijn week zo te beginnen. Maar ben ik zenuwachtig? Nee! Ik weet wat ik kan, en ik zie wel hoe het gaat verlopen. Wel weet ik wat ik hiermee wil bereiken; meer enthousiaste mensen in het onderwijs. Iedereen weet dat het lerarentekort een maatschappelijk probleem is, en ik wil hier mijn steentje aan bijdragen, door daadwerkelijk er zelf voor te zorgen dat studenten aan de pabo enthousiast worden en blijven over het onderwijs.

Naast deze leuke uitdaging werd ik voor de kerstvakantie als Voorzitter van de Vereniging de Haagse Leraar en door de stichting waarvoor ik werk, benaderd door de gemeente Den Haag in opdracht van minister Slob om zitting te nemen in de Kernteam Noodplan Lerarentekort. Met andere woorden: ‘Wat kan de politiek doen om het lerarentekort op korte termijn aan te pakken?’ Ik heb hier wel mijn ideeën over en ook hier start ik deze week vol enthousiasme mee. Ik heb er zin in! Ik ben namelijk door al dat gestaak wel een beetje klaar met al die negativiteit rondom het onderwijs. Laten we met z’n allen ons enthousiasme over het onderwijs uitspreken!

Ik weet niet wat dat is met mij, maar ik heb van jongs af aan al de drang om met alles wat ik doe, de wereld een klein beetje probeer te verbeteren. Ik heb ontwikkelingssamenwerking gedaan in India en Oeganda, ik heb meegeholpen met de opzet van de Vreedzame Wijk, wat nu een succesvol project is in de wijk waar ik werk. En nu dit. Het is een stukje uitdaging, een steentje willen bijdragen, positiviteit willen creeëren.

Ik begin mijn jaar in ieder geval positief, vol enthousiasme, met uitdaging en ik hoop de wereld om mij heen iets te kunnen brengen. #inspireothers. Hoe begin jij het nieuwe jaar?

‘Let new adventures begin…’

4 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: