Geen categorie

Week 1: Thuiswerken

Vanaf afgelopen maandag gingen alle scholen definitief dicht. Wij kwamen maandag nog met het team bijeen om af te spreken hoe we de komende weken door zouden komen en op wat voor manier wij werk aan de kinderen mee zouden geven.

Ik besloot naar school te gaan om te kijken wat er voor mij als Intern Begeleider nog op mijn to do-list stond en de spullen die ik mee kon nemen om thuis goed te kunnen werken mee te nemen. Als Intern Begeleider voelt dit heel gek. De leerkrachten op school werken zich tien slagen in de rondte om al het werk goed voor alle kinderen klaar te leggen, maar ik als Intern Begeleider voelde mij een beetje machteloos. Ik besloot hier en daar mijn hulp aan te bieden, maar echt veel kon ik niet doen.

Thuis besloot ik maar met de dingen aan de slag te gaan, die normaal veel tijd kosten en waar ik nu maar eens even rustig voor kon zitten. Toch begon dit al snel te vervelen. Je wilt als juf gewoon iets voor de kinderen kunnen betekenen. Ik besloot daarom de afgelopen week instructiefilmpjes op te nemen om de kinderen te leren, tekenen in te zetten als tool om hun lessen leuker te maken. Zo kan ik toch nog indirect iets voor de kinderen betekenen.

Voor een van de kinderen die ik als IB’er op school persoonlijk begeleid, maakte ik een werkboek, waardoor hij door de tekenopdrachten uit te voeren, kan werken aan growth mindset. Dit werd door hem en zijn moeder zeer positief ontvangen. Ik doe dus hetgeen wat in mijn macht ligt om te doen, maar mezelf voor de volle 100% geven aan de kinderen, dat kan ik niet en vind ik jammer.

Verder probeer ik positief te blijven en niet teveel naar het nieuws te kijken. Je kan geen tv-zender aanzetten zonder het woord ‘corona’ te horen. Ik merk dat ik daar gewoon niet zo goed tegen kan. Ik blijf lekker binnen, bepaal mijn eigen werktijden, doe wat ik kan doen, slaap voldoende, en zorg goed voor mezelf. Ik hoop dat jullie als volgers dat ook doen.

Tot slot wil ik laten weten dat ik bewondering heb voor wat er nu in het onderwijs gedaan wordt. Iedereen werk nog iets harder dan normaal. Vergeet niet dat jij als leerkracht ertoe doet op dit moment! Uiteindelijk komen we hier samen met z’n allen sterker uit!

Life comes with highs and lows. Don’t break your own heart by expecting things to be good all the time. Invite and embrace happy moments. Allow the bad to come and go. Move with the flow of life. πŸŒπŸ’•

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: