Geen categorie

Week 2: Bekijk het ook eens van de positieve kant

In mijn vorige blog schreef ik het al, de radio en de tv laat ik in deze periode het liefst uit. Ik word helemaal naar van al het nieuws rondom het Corona virus. Het is vreselijk wat er op dit moment in de hele wereld gebeurt. Ook sprak ik deze week een vriendin die op de Spoed Eisende Hulp werkt in Den Haag, ik schrok van haar verhalen en ik merk dat dat iets doet met mijn mindset. Ik probeer me daarom in deze weken maar te focussen op de positieve dingen. En sommige mensen zullen zich er misschien over verbazen hoeveel dat er zijn.

Heeft iemand er bijvoorbeeld er wel eens over nagedacht hoeveel auto’s er op dit moment wereldwijd stil staan en hoeveel minder uitlaatgassen er daarom in de lucht terecht komen? Wanneer ik kijk naar mezelf; ik ben iemand die niet stil kan zitten. Ik ben nu dagelijks fanatiek aan het sporten, iets wat ik anders maar drie keer per week doe. Daarnaast bestel ik normaal wekelijks wel ergens eten, gewoon omdat het kan. Omdat ik nu zoveel mogelijk contact met mensen probeer te vermijden, koken ik en mijn man elke dag zelf. Omdat ik daarnaast ook nog eens denk dat ik meer vitamines nodig heb, eet ik veel gezonder. Ook slaap ik nog eens veel meer dan normaal, gewoon omdat het kan.

Als ik kijk naar mijn werk als Intern Begeleider vind ik mijn werk eigenlijk wel heel fijn. Ik bepaal mijn eigen werktijden, hoef niet gemake-upt naar mijn werk en zit gewoon lekker in mijn sportlegging achter mijn laptop. Verder merk ik dat sommige vergaderingen en bijeenkomsten gewoon een e-mail konden zijn. De meeste TEAMS en ZOOM meetings zijn veel efficiënter, dan de real-life overleggen op school. Ik merk dat ik zelf digitaal vaardiger wordt. Omdat ik ben begonnen met het maken van Online Tekenlessen, merk ik dat ik plezier begin te krijgen in het opnemen van deze filmpjes en dat ik sneller wordt met editen.

Verder zorgt deze situatie er bij mij voor dat ik meer mensen online kan inspireren met het tekenen. Dit heeft ook voor mijn eigen bedrijf positieve effecten, de filmpjes op YouTube zijn in een week meer dan 1500 keer bekeken. Wat ik best veel vindt, voor iemand die net begint.

Naast dat ik er echt wel van baal dat ik thuis moet zitten en ik afgelopen week ook even een breekpunt bereikte, zoals jullie konden zien in de werkdagvlog die ik mocht maken voor blijvenleren.net van Shauna Plompen, brengt dit thuiswerken me toch ook heel veel goeds. Dit zorgt ervoor dat ik positief kan blijven. Ik weet zeker dat dit voor iedereen op wat voor manier dan ook een leerpunt brengt en dat iedereen hier sterker uit komt.

‘When you can’t find the sunshine, be the sunshine.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: