Geen categorie

Week 3: Thuiswerkloeder

Ik schreef er deze week al eerder over op mijn Instagram-pagina. Na drie weken thuis werken, begin ik steeds meer op een thuiswerkloeder te lijken. Ik heb er maar een eigen begrip en definitie van gemaakt. 

thuis·werk·loe·der (de; o; meervoud: thuiswerkloeders)
1. Iemand die door het Coronavirus verplicht thuis werkt. Deze persoon loopt gedurende de lockdown in een badjas, sportlegging of joggingbroek. Waar het gaat over de vrouwelijke versie, draagt zij geen make-up en wordt het haar in een knot gedragen. 

Thuiswerken ik vind het niet niks. Van de ene TEAMS meeting rol je in de andere en ondertussen ZOOMT iedereen lekker door. Ik ben daarnaast ook zo’n loeder dat als ze weet dat niemand haar ziet, zij gerust de hele dag in haar badjas of sportlegging zit te werken, zonder make-up met haar haar in een knot… Yup, that’s me. 

Eigenlijk is het bijna onwerkelijk, zeker voor de mensen die me echt kennen. Normaal ben ik namelijk degene die haar kleding met haar schoenen matcht, haar haar netjes föhnt voor dat ze naar haar werk gaat. En haar lippenstift afstemt op haar kleding. Nu dus niet! 

Voor degene die zich afvraagt waarom? Het scheelt namelijk enorm veel tijd. Ik vind het heerlijk om een uurtje extra te laten slapen, en vind het ook heerlijk om even niet al die ‘troep’ op m’n gezicht te smeren. En hoe langer ik ernaar kijk, die knot staat me eigenlijk best leuk! Ook dit levert mij dus iets positiefs op en het maakt me ook absoluut niet minder gelukkig. 

Het is overigens niet zo dat ik er de hele week uitzie als een thuiswerkloeder, want er zijn ook echt momenten dat ik wel een make-upje opdoe. Vaak is dat de dag dat ik een online video overleg heb op TEAMS of ZOOM, of de dagen dat ik mijn online tekenlessen opneem. 

Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd of er meer mensen zijn die dit fenomeen ‘thuiswerkloeder’ herkennen. Op Instagram deed ik een poll en hier was de uitslag ongeveer 50/50. Daarnaast hoop ik nog steeds dat deze lockdown snel voorbij is. Want ik mis mijn matchie outfits ergens wel. Maar ik vind het zonde om deze thuis aan te trekken… 

‘Be enough for yourself first, the rest of the world can wait.’

image0

 

2 reacties

  1. Haha leuk om zo’n inkijkje te lezen Marjolein! Ik probeer mezelf juist aan te kleden, omdat het helpt voor mijn gevoel van productiviteit. Na werktijd gaat echter meteen de werkkleding uit en trek ik het liefst mijn pyjama aan zodat ik het gevoel van thuiskomen toch een beetje heb ;-). Make-up en m’n haren doe ik inderdaad ook alleen wanneer ik een zoom-meeting heb, dus toch een beetje een thuiswerkloeder hiero…

    Veel succes weer de komende week! Ik kijk uit naar je nieuwe blog.. 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: