Geen categorie

Week 4: Mooi weer & YouTube

Inmiddels zit ook week 4 van het thuiswerken erop. Ik verveel me nog niet, maar vraag me wel af hoe lang dit gaat duren. Duurt het daadwerkelijk tot 10 mei (incl. meivakantie) of duurt dit nog de rest van het schooljaar?

Ondanks dat ik wel een redelijke dagelijkse routine heb, merk ik dat ik door het mooie weer deze week flink afgeleid werd. Ik paste daarom mijn werkschema aan, aan de zon in mijn tuin. ‘s Ochtends hard werken, dan in de middag genieten van de zon en dan ‘s avonds nog even verder werken. Het fijne van IB’er zijn is dat ik niet gebonden ben aan een klas en daarom kan ‘spelen’ met mijn werktijden. Toch mis ik de kinderen echt en mis ik de hectiek op school.

Mijn YouTube kanaal begint steeds meer vorm te krijgen. De abonnees groeien met de week. En zo ook de reacties van ouders, kinderen en leerkrachten. Ik krijg regelmatig foto’s toegestuurd van ouders en kinderen bij mij op school die fanatiek met de tekenopdrachten aan de slag zijn gegaan. Ook de mensen die zich geabonneerd hebben op mijn kanaal, sturen me leuke resultaten toe. Soms krijg ik al binnen een uur via Instagram foto’s toegestuurd. Hoe leuk is dat?! Het maakt mij serieus gelukkig als ik zie dat anderen met mijn filmpjes aan de slag gaan.

Ook is er sinds deze week een samenwerking met Elske Westland en de CED-groep. Via de CED-groep werd ik in contact gebracht met Elske. Elske is leerkracht op de Openbare Basisschool Overvecht en is hier bovenschools Vreedzame School coördinator. Ze werkte mee aan het nieuwe curriculum voor burgerschap. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat op mijn YouTube kanaal een aantal Vreedzame School lessen terug te vinden zijn. De lessen die de komende weken uitgebracht zullen worden, zijn geschreven door Elske en gefilmd en uitgevoerd door mij. Deze filmpjes zijn ook weer terug te vinden in de downloads van #vreedzaamthuis. Een nieuwsbrief die door de CED-groep en de Vreedzame School wordt uitgebracht. Ben je nieuwsgierig naar de Vreedzame School lessen die ik maakte? Bekijk ze dan op mijn website.

‘When you can’t control what’s happening, challenge yourself to control the way you’re responding to what’s happening. That’s where the power is.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: