Geen categorie

Week 6: Laat het gaan & chill

Na afgelopen dinsdag was ik best wel een beetje overdonderd door de persconferentie over de heropening van de scholen. Ik voel me een proefkonijn en het dan nog niet te hebben over het risico dat we na drie weken weer dicht mogen als er weer een Corona-golf komt. Ik heb er daarom bewust voor gekozen nog thuis te werken na 11 mei, tot de volledige heropening. Daarnaast vervang ik wel een groep na de meivakantie, waardoor ik dus gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op school werk.

Ik merk dat ik vind dat er door de regering op dit moment onlogische keuzes worden gemaakt en wanneer ik teveel tv kijk me hier druk om ga maken. Ik heb daarom besloten me hier maar bij neer te leggen en het voor mezelf zo dragelijk mogelijk te maken, door zoveel mogelijk thuis te werken en school even op de laatste plek te zetten en voor mezelf te kiezen. Dit maakte ook dat ik er in de afgelopen week al even voor koos, vooral met mijn eigen school-werkzaamheden bezig te zijn en even niet met alle andere bijzaken op school. Het kostte me simpelweg teveel energie om me daar op te focussen. Om het voor mezelf allemaal ‘chill’ te houden, moet ik af en toe even afstand nemen en alleen zijn. Op die manier voel ik me dan het beste.

De afgelopen week ben ik ook veel bezig geweest met de Vereniging de Haagse Leraar. Met de Vereniging kozen we voor een positieve insteek. Voor de leerkrachten moet het namelijk zo leuk en relaxed mogelijk zijn om weer te beginnen op school, ook al staat misschien niet iedereen achter de beslissing van de regering. We bedachten een ‘back to school’- actie, waarmee leerkrachten uit Den Haag een goodiebag kunnen winnen, met allemaal fijne spullen om tijd aan jezelf te besteden en te kunnen relaxen. Want na 200% inzet in thuisonderwijs, vergt het ook 300% inzet om alle leerlingen weer ‘bij’ te krijgen en weer aan school te laten wennen. Een zware klus.

Ik focus me tijdens de meivakantie even op mezelf en op mijn eigen bedrijfje, zodat ik na de vakantie genoeg energie heb om weer goed in het ‘schoolleven’ te kunnen starten. Omdat de Corona-pandemie nu al een tijdje duurt, beginnen mijn bestellingen gelukkig weer goed op gang te komen en hier ben ik absoluut blij mee. Het zorgt er bij mij voor dat ik weer even iets anders kan doen en lekker ontspannen kan tekenen en daarnaast ook nog een ander blij kan maken.

Nu ben ik natuurlijk wel nieuwsgierig, wat doe jij om je voor te bereiden op het ‘schoolleven’ en nog even goed tot rust te komen?

‘Sometimes I just like to be quite. I’m not in a mood. Nothing is wrong. I’m just enjoying and embracing the silence. Don’t take it personal, I’m just chilling.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: