Geen categorie

Week 8: Vakantie voorbij, back to school!

De vakantie is voorbij. Maar ondanks dat ik vorige week te maken had met de chaos in mijn hoofd, veranderde dit naar totale rust. Doordat ik voor mezelf een goede planning had gemaakt en voor mezelf weer een en ander op een rijtje heb gezet.

Gelukkig was het de afgelopen week mooi weer en ik heb letterlijk genoten van elke zonnestraal. In mijn tuin, in het park tijdens het hardlopen of skeeleren, of buiten op een anderhalve meter date met vrienden.

Ik was al uitgerust, maar ben dat nu helemaal. Ik heb zin om weer te beginnen, maar blijf het nog steeds een beetje een gekke situatie vinden. De komende 3 weken werk ik op maandag en dinsdag thuis en op donderdag en vrijdag sta ik voor groep 3.

Groep 3 zal even wennen worden, want dat is een groep die ik al een tijd niet gedraaid heb en ook bij ons op school eigenlijk nog nooit gehad heb, op de losse inval-uurtjes na. Gelukkig kennen de kinderen mij en zal dit vast allemaal wel goed komen.

Ik heb me voorgenomen me eerst te gaan focussen op het welbevinden van de kinderen. Gaat het allemaal goed met ze? Lukt het om half thuis aan het schoolwerk te werken en half op school. Zijn ze onwennig? Of hebben ze zin om weer te beginnen. En de vraag die daar ook nog bij komt kijken: Komen alle kinderen ook echt naar school? Of zijn er kinderen die door hun ouders toch nog een tijdje thuisgehouden gaan worden?

Ook start komende week officieel de ‘back to school’ actie van de Vereniging de Haagse Leraar. Ik ben heel benieuwd naar de inzendingen die we binnen gaan krijgen en hoe de Haagse Leraren het ervaren om weer terug te gaan naar school.

Ik ben heel nieuwsgierig. Hebben jullie ook zin om weer te beginnen? Of heb je gemengde gevoelens? Deel je reactie onder mijn blog!

‘What’s coming is better than what is gone’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: