Geen categorie

Wie ben ik?

Toen ik begon met Dream & Create by Marjolein, deed ik dat onder andere om mensen te inspireren. Mensen inspireren om hun dromen te volgen, om hetzelfde te doen als ik; van hun droom hun werk maken. Maar hoe langer ik bezig ben, merk ik soms ook dat ik me niet begrepen voel. Door de jaren heen heb ik veel gesprekken gevoerd met vrienden om mij heen. Allemaal mensen die geloven in hun eigen dromen, mensen die geloven dat datgene wat ze doen goed is. Maar dit is iets waar je niet zomaar aan kan beginnen. Hier gaan lange periodes van zelfreflectie aan vooraf. En zelfs al gaande je weg naar je droom, heb je die zelfreflectie nodig om jezelf te verbeteren en verder te kunnen.  

Wat bij mij het geval is en was, maar ook bij de mensen om me heen, is dat je gedurende de weg in jouw persoonlijke groei, vaak veel onbegrip tegenkomt. Genoeg mensen die jouw persoonlijke drijfveren niet snappen, mensen die oordelen, mensen die niet begrijpen dat je ook nee kan zeggen, mensen die hun eigen kunnen en eigen percepties op jou projecteren, denken dat jij hetzelfde bent al zij. Wat vaak niet gesnapt wordt, is dat ieder persoon uniek is, zijn eigen normen en waarden heeft. Ervaringen die je meeneemt uit je opvoeding, vriendschappen en relaties, maken wie jij echt bent.  

In de komende reeks van twaalf blogs, geef ik mezelf bloot. Ik heb namelijk door de jaren heen geleerd om schijt te hebben aan alles wat er om me heen gebeurd en vooral niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. En om heel eerlijk te zijn, als je echt voor jezelf kiest, voelt dat heel fijn! Ik heb er daarom voor gekozen dat het tijd is om via deze weg meer van mezelf te laten zien. Het is tijd om mijn eigen verhaal te vertellen, in de hoop dat ik beter begrepen ga worden, in de hoop dat ik anderen kan inspireren met de weg die ik heb bewandeld. En natuurlijk is mijn leven op dit moment echt nog niet perfect, maar wat ik wel weet is dat ik blij ben met alles wat ik heb gedaan, met de fouten die ik heb gemaakt, al die keren dat ik op mijn bek ben gegaan en alles wat ik daarvan heb geleerd. Alles wat je meemaakt in je leven is een les, achteraf is het altijd gemakkelijk om te zeggen ‘had ik maar’, maar daar bereik je niks mee. Omarm alle highs en lows in je leven en neem de geleerde lessen mee in de toekomst. Je bent goed zoals je bent en dat pakt niemand van je af.  

Tijdens een begeleidingstraject op mijn werk, kreeg ik te horen: ‘Jij bent mysterieus, niemand weet wat er in je hoofd omgaat en voor mij maakt dat, dat ik je een heel interessant persoon vind.’ Deze uitspraak heeft me aan het denken gezet. Ik kan me goed voorstellen dat mensen me mysterieus vinden, ik ben namelijk iemand die eerst de kat uit de boom kijkt en laat mezelf niet snel zien. Ik ben iemand die mijn werk en privé goed gescheiden houdt. Zodra ik thuis ben, denk ik niet meer aan mijn werk op school en staat die werkmodus echt uit. Maar zodra ik op school ben, vertel ik ook niet snel wat ik in mijn privé leven doe. Lang genoeg heb ik gedacht: ‘Dat gaat niemand iets aan.’  

Maar hoe meer ervaringen ik opdoe, komt het er eigenlijk altijd op neer dat anderen mij hierdoor vaag of mysterieus vinden. Vrijheid ligt ten grondslag aan alles wat ik doe, dus waarom zou ik dan niet de vrijheid en het podium pakken om wat meer over mezelf te vertellen? In de komende blogs neem ik je mee in mijn persoonlijke drijfveren, de struggles die ik heb ervaren om te komen waar ik nu sta, maar ook neem ik je mee in mijn mindset die ervoor zorgt dat ik kan doen, wat ik op dit moment allemaal doe.  

‘The less you reveal, the more people can wonder ’

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: