Geen categorie

Energie

Zoals ik eerder al beschreef heb ik veel prikkels nodig om niet in een sleur terecht te komen. Constant moet ik mezelf uitdagen en afwisselende dingen doen, omdat ik me anders ga vervelen. Wanneer ik mensen vertel dat ik naast het werken op school, mijn eigen bedrijf en de vereniging de Haagse Leraar ook nog regelmatig sport, verklaren zij mij voor gek. ‘Waar haal je die energie vandaan? Heb je daar tijd voor?’

Als kind weet ik niet beter dan dat ik altijd buiten speelde. Ook ging ik eigenlijk elke dag op de fiets naar school. Ik woonde een stukje buiten het dorp, maar na 10 minuten fietsen was ik op school. Daarnaast deed ik twee keer per week een korfbaltraining en een keer per week een wedstrijd mee. Vanaf ongeveer mijn dertiende had ik ook 2 uur per week streetdance/ hiphop training en fietste ik inmiddels 32 km per dag naar mijn middelbare school. Ik kan niet zeggen dat het in mij zit om veel te bewegen.  

Tegenwoordig ga ik twee tot drie keer per week naar de sportschool, fiets ik dagelijks naar mijn werk en probeer ik ook nog twee tot drie keer per week minstens een uur hard te lopen. Ik word er doodongelukkig van als ik niet kan sporten. Het is een soort natuurlijke onrust die ik in mij heb en die onrust moet eruit.  

Toen ik in 2017 begon met Dream & Create by Marjolein, ging het een tijdje niet zo goed. Ik heb mijn werk destijds als heel zwaar ervaren, ik raakte in een soort sleur, waardoor mijn energie echt ver te zoeken was. Ook het sporten ging niet meer. Ik voelde me ellendig. Achteraf denk ik dat ik destijds tegen een burn-out aanzat, en dat puur omdat mijn dagen er destijds dag in dag uit hetzelfde uitzagen, en voor iemand die prikkels en reuring nodig heeft, is dit vreselijk.  

Terugkomend op de vraag: ‘Waar haal je die energie vandaan?’ Die energie haal ik onder andere uit sporten. Tijdens het hardlopen gaat mijn verstand volledig op nul, mijn focus is op de natuur om mij heen en de muziek die ik op dat moment luister. Hetzelfde gebeurt als ik dans. Ik doe alle mogelijke danslessen in de sportschool, maar het allerliefst zou ik net als vroeger in een dansteam zitten, de meest ingewikkelde choreo’s leren en mijn lichaam tot het uiterste drijven. De danslessen in de sportschool herinneren mij aan mijn jeugd, aan mijn dansteam, en nog steeds is dat voor mij een van de manieren om mijn hoofd volledig leeg te maken. En een leeg hoofd, geeft energie voor nieuwe dingen. 

Doordat ik prikkels om me heen nodig heb, slaap ik gemiddeld minder dan een normaal persoon (Maar wat is normaal tegenwoordig?). Na 6 uur slaap, houdt het voor mij echt op. Ik ben klaarwakker en ben daardoor dus een ochtend en een avondmens. Vooral in de zomer ben ik ‘s ochtends vaak extreem vrolijk. En geloof me, niet iedereen kan dat altijd goed handelen, haha. Toch is ook dit iets wat ik als kind al had, ik was een kleine druktemaker. En slapen, dat was toen ook al een dingetje. Het was zelfs zo erg dat mijn vader latjes naast mijn rolgordijn timmerde, zodat ik niet in de zomer al vanaf 5.30 uur in de ochtend wakker zou zijn. Want zodra er licht was, was ik klaarwakker!  

‘s Avonds ben ik dan ook niet gelijk moe. En ‘s avonds laat vind ik het heerlijk om te tekenen. Soms ga ik na 00.00 uur ‘s avonds gewoon door, zeker als ik niet hoef te werken de volgende dag. Dit gaat eigenlijk vanzelf. ‘s Avonds laat ben ik op mijn creatiefst en komen er de meest mooie dingen uit mijn handen. Slapen? Mij niet gezien!

The higher your energy level, the more efficient your body, the better you feel and the more you will use your talent to produce outstanding results.’ 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: