Geen categorie

Live life!

Ben jij blij met wat je tot nu toe in je leven hebt bereikt? Heb jij het idee dat je tot nu toe het maximale uit elke dag hebt gehaald? Of heb je juist het idee dat je hier en daar kansen en mogelijkheden laat liggen? Hoe komt het dan dat je niet je stoute schoenen aan durft te trekken?

Ik heb in de afgelopen jaren heel veel geleerd als het gaat om het maximale uit elke dag halen. Er zijn een aantal gebeurtenissen geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik misschien net iets anders in het leven sta dan iemand anders.

In 2009 ging op reis naar India. Een reis die heel veel indruk op me heeft gemaakt. Tijdens deze reis heb ik aan den lijve mogen ondervinden dat het leven niet voor de hand ligt. Ik heb mensen gezien die geboren zijn binnen een kastensysteem, wat ervoor zorgt dat zij nooit de kans op een beter leven zullen hebben en sommigen hun hele leven op de vuilnisbelt moeten leven om afval te sorteren. Ik heb kinderen en jongeren gezien die verminkt waren en om te overleven moesten bedelen voor de lokale maffia. Ondanks dat ik me bij thuiskomst goed voelde, denk ik nog vaak terug aan die reis. Er zijn zeker dagen geweest dat ik hier nachtmerries over heb gehad. Tijdens de reis heb ik een dagboek bijgehouden wat ik niet zonder tranen in mijn ogen terug kan lezen. Alle herinneringen van toen, goed en kwaad komen terug. Na deze reis besefte ik maar al te goed dat ik erg blij mag zijn dat ik ben opgegroeid in een fijn gezin en dat ik wel de mogelijkheden heb om door te groeien in mijn carrière. Daarnaast kan ik niet meer wakker liggen over kleine onzinnige dingen, sinds ik het leven daar heb ervaren. Ik ben blij met alle kleine dingen die ik heb. Een glimlach of een compliment van een vreemde kan mijn dag maken.

Iets anders wat mij heeft geleerd elke dag van het leven te genieten, zijn een drietal mensen om me heen die veel te jong overleden zijn. In 2013, bleek een ex-collega van mij te zijn omgekomen in de vliegtuigramp met de MH17, in 2014 verloor een van mijn beste vriendinnen haar vriend, haar alles, door een plotselinge hersentumor en in 2015 overleed de broer van mijn man zeer plotseling op 31 jarige leeftijd. Alledrie waren ze veel te jong en stonden ze midden in het leven. Iets wat mij heeft doen beseffen dat elke dag maximaal van het leven genieten het beste is wat je kan doen. Het leven kan namelijk door wat voor omstandigheden dan ook, zomaar voorbij zijn.

Ik geniet daarom maximaal. Ik geniet van de momenten samen met mijn man, van de momenten samen met mijn ouders, mijn zusje en mijn vrienden. Ik ga veel te vaak uit eten, ik geniet intens van een wandeling in het park, een fietstocht door de duinen, de zeewind en het strand. Ik geniet van elk mooi moment. Daarnaast pak ik alle kansen aan die mij verder kunnen helpen een betere versie van mezelf te worden. Dit zijn opleidingen, stapjes verder in mijn werk en in mijn bedrijf. Ik wil niet denken: Had ik maar…. Ik wil denken: Wat als…

Elke keuze die je maakt in je leven, maak je onder invloed van eerder opgedane ervaringen. Ik geloof niet in toeval, ik geloof dat alles wat er gebeurt in je leven, gebeurt met een reden. Haal de levenslessen uit situaties en ga hiermee aan de slag, laat deze invloed hebben op wat je doet. Blijf positief en geniet! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met alles wat ik heb, wat ik kan en de kansen die ik krijg.

‘Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about those who don’t. Believe everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said life would be easy, they just promised it would most likely be worth it.’ – Paulo Coelho

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: