Geen categorie

Dit ben ik!

Inmiddels zijn jullie aangekomen bij mijn laatste blog uit de blogreeks: ‘Dit ben ik!’/ ‘This is me!’ Ik heb in de afgelopen vier weken veel van mezelf blootgegeven, ik voelde de behoefte om mijn verhaal met mijn volgers te delen en om mijn kans te pakken anderen te inspireren. Jullie weten nu wie ik ben, misschien wist je sommige dingen al en misschien wist je nog niet half datgene wat ik heb geschreven. Voor jullie een kans om mij beter te leren kennen: ‘Wie is toch die persoon achter Dream & Create by Marjolein?’ Dat weten jullie nu!

Wat ik iedereen graag wil meegeven als ‘key’ uit mijn verhaal, is het volgende:

Blijf te allen tijde positief! Het is zo gemakkelijk mee te gaan in de negatieve flow van anderen, of te voldoen aan de verwachting van anderen, maar probeer anders te kijken. Zet die growth-mindset bril op, kijk met een positieve blik en kijk wat het je oplevert.

Ik ben altijd heel sterk geneigd gelijk op impulsieve wijze mijn gevoel te uiten. Zeker bij negatieve gevoelens en gedachten is het belangrijk om te denken: ‘Stop, denk even na, dit is een gevoel, een gevoel mag er zijn en laat dit gevoel rusten.’ Je bereikt er niks mee als je iets invult voor een ander, of jouw gevoel op een ander projecteert. Blijf daarentegen dicht bij jezelf en zeg tegen jezelf dat gevoelens en emoties er mogen zijn.

Leef je droom! Iedereen heeft dromen en hoe kan je deze het beste verwezenlijken? Wat heb je hiervoor nodig? Is het tijd? Is het geld? Ben je bereid te investeren, ben je bereid om risico’s te nemen? Ben je bereid om voor een keer die sprong te wagen en in het diepe te springen? Ik kan niks anders zeggen dan: ‘Go for it! Gewoon doen!’ Als je stil blijft staan, verandert er niks!

Mij heeft het verder geholpen soms dingen te doen die buiten mijn comfortzone liggen, me te verdiepen in nieuwe dingen, gewoon om te ervaren wat het met me doet en om te kijken wat ik met mijn nieuwe ervaringen kan doen en wat ze me opleveren.

Reflecteer op je eigen ‘ik’, op je eigen opvoeding, op de relatie met de mensen om jou heen. Waarom gaan de dingen, zoals ze gaan? De meeste antwoorden liggen in het verleden, wees bereid in je verleden te graven en af en toe een oude wond weer open te krabben. Uiteindelijk levert het je antwoorden op.

Geniet van elke dag! Voor je het weet is je leven voorbij, heb jij dan gedaan wat je wilde doen? Heb jij bereikt wat je wilde bereiken? Trek die stoute schoenen aan en zie al het moois om je heen! Doe vooral die hele leuke dingen, waar je hart sneller van gaat kloppen.

Tot slot ben ik erg benieuwd hoe ik jullie als lezers heb geïnspireerd. Wat neem je mee voor jezelf? Welke vragen roepen mijn blogs bij je op? Of mis je nog iets wat je graag van me had willen weten? Laat het me weten via een reactie in de comments!

Dank jullie wel voor het lezen. Door deze blogreeks gingen de statistieken van mijn website massaal omhoog, bedankt voor jullie support en jullie lieve berichten. Naast dat ik jullie als lezers wil bedanken, wil ik ook nog in het bijzonder een aantal mensen bedanken, die mij in een groot deel van mijn leven en sommigen ook maar heel kort, verder hebben geholpen om te komen waar ik nu ben:  

Als eerste en in het bijzonder wil ik mijn ouders bedanken, die altijd heel supportive zijn geweest, soms heel lief, soms heel streng, maar hun opvoeding heeft mij gemaakt wie ik nu ben.  Daarnaast ook mijn zusje Jessica, die ervoor heeft gezorgd dat wij als kind vaak samen double trouble waren.  

Daarna mijn man Jurvin Silvania in het bijzonder. Soms wordt hij gek van mij, maar al twaalf jaar staat hij aan mijn zijde. Hij zal nooit tegen me zeggen dat ik iets niet moet doen. Het enige wat ik van hem hoor: ‘Als jij dat wil meisje, go for it!’ Ook hij volgt zijn dromen, doet wat hij wil en laat zich door niets of niemand uit het veld slaan. I LOVE YOU! 

Shanna Visser, al 16 jaar mijn bestie, als ik het even niet meer weet bel of app ik haar. Zij is mijn support for life! Weet je altijd een spiegel voor te houden, en weer even bij je eigen gevoelens en emoties te laten komen.  

Rynell Offerman, al vijf jaar lang een van mijn beste vrienden, iemand die altijd eerlijk is geweest in mijn highest highs en mijn lowest lows. Degene die altijd voor me klaar staat no matter what en zelf ook keihard aan de weg timmert met Euphoria by Rynell.  

Vanisha Ganga, een echte lieverd met wie ik priceless conversations kan voeren. Iemand die schijt heeft aan alles en man wat bewonder ik dat aan jou! Vanuit deze mindset begon jij Too Close by AV, lieverd hier ga je groot mee worden! 

Rouche Rosa, ik ken je nog niet zo lang, maar je bent altijd positief. Je doet wat je leuk vindt en bent een bron van knallende energie, dit zie je vooral terug in Rodansi.nl . Niemand kan om jou heen. Dit inspireert me en je weet me altijd aan het lachen te krijgen.  

Clifton Ras, who would ever think I would be into starsigns and chakra’s? The only one who can make me laugh so hard my stomach hurts! Thank you for being weird together everytime I see you! 

Senne Donders, vijf jaar lang was jij mijn leidinggevende, maar in mijn persoonlijke ontwikkeling ben jij heel belangrijk geweest. Door jou heb ik alle kansen mogen aangrijpen om van mezelf een beter mens te maken! Dank je wel daarvoor! 

Dennis de Vries, directeur van stichting Vreedzaam, iemand die vecht voor een vreedzame wereld, iemand die schijt heeft aan alles, iemand die een compleet eigen stijl heeft en iedereen doet verbazen met zijn mooie verhalen. Dank je wel Dennis, voor al je mooie woorden en het kunnen sparren wanneer ik maar wil!  

Debby van Rijn, van jou kan ik verwachten dat je altijd eerlijk tegen me bent. Jij timmert hard aan de weg met Education by Debby. Jij hebt me op het gebied van gesprekstechnieken heel wat vaardigheden bijgebracht, maar ook jij inspireert me te knallen en me af en toe even een spiegel voor te houden. Als er een meningsverschil is, hebben we daarna een goed gesprek en helpt dat ons beide weer verder. Dank je wel daarvoor.  

Marleen Doodeman, jij hebt mij geanalyseerd als MT-lid op de Petrus Dondersschool. Jij hebt ervoor gezorgd dat ik meer inzicht in mijn eigen kwaliteiten heb gekregen. Je bent een coach die ik iedereen kan aanbevelen! 

Raúl García, ik heb je ontmoet in het werkveld en wij zijn op de Petrus Dondersschool een mooie en krachtige samenwerking aangegaan. Hij is een busy bee, begeeft zich in allerlei werkvelden en doet vooral wat hij leuk vindt om te doen. In de samenwerking die wij hebben weet hij soms al door kleine opmerkingen een enorme spiegel voor te houden. Dank je wel voor je support! Keep on doing the good work!  

Lloyd Akoto Dapaah, een goede vriend en collega. Altijd als ik het even niet meer weet, hoor ik van hem: ‘Yow Sis, jij kan dit! Je moet het gewoon doen!’ En als er iemand een groei mindset heeft, schijt heeft aan alles, kansen met beide handen aangrijpt en heel hard werkt voor zijn geld, dan is hij het wel!  Lloyd, ga door met wat je doet, en blijf je kansen pakken. Vooral met L&L Events, timmer jij heel hard aan de weg!  

Ramayn Afriyie, beter bekend als Mayn Maesby, iemand die ik al langer kende van gezicht, maar sinds kort ook een collega is. Hij volgt zijn dromen en maakt zijn eigen muziek, vanuit zijn eigen verhaal. Ik wil je enorm bedanken voor je inspiratie, je support en het delen van jouw verhaal door middel van je muziek. 

‘Don’t be ashamed of your story. It will inspire others.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: