Geen categorie

Alleen reizen

Twee en een half jaar geleden besloot ik voor het eerst alleen op reis te gaan. Waarom ik dat toen deed? Het voelde gewoon goed om dat te gaan doen. Voor mij speelde ook heel erg de vraag of ik mezelf zou kunnen vermaken zonder anderen, een soort experiment zeg maar. Maar na die eerste keer wilde ik eigenlijk niet anders.

Als je alleen reist hoef je namelijk met niemand rekening te houden. Je kan doen wat jij leuk vind om te doen en je kan in restaurantjes eten die jouw voorkeur hebben. Daarbij komt natuurlijk ook dat er echt wel momenten zijn dat je je jezelf gaat tegenkomen, maar dat is goed. Hier haal je voor jezelf weer lessen uit.

Ik ben inmiddels al vele malen verdwaald, heb ook echt wel situaties meegemaakt waarin ik niet meer wist wat ik moest: je metrokaartje raakt defect, je zit klem in een metropoortje, je hebt het idee dat je achtervolgd wordt, mensenmassa’s die je overweldigen, dingen waar je je op had verheugd maar die ontzettend tegenvallen, dingen die je liever niet ziet, maar waar je wel mee geconfronteerd wordt, je kan het zo gek niet bedenken. Deze situaties vragen van jezelf een beetje flexibiliteit en optimisme.

Wat voor mij heel erg werkt is dingen opschrijven of situaties uit tekenen, zodat mijn gevoel in zo’n situatie een uitweg heeft. En juist die situaties maken het voor sommigen toch spannend om de stap te nemen. Onderstaand een greep uit berichtjes die ik ontving op Instagram:

‘Alleen weg? Ik vind dat zo stoer van je. Ik wou dat ik dat durfde, maar vind het toch wel heel fijn met mijn gezin.’

‘Goals! Ik wil dit zo graag, maar durf niet eens met mezelf ergens wat te gaan eten!’

‘Girl, jij bent echt een inspiratiebron wat betreft alleen reizen. Ik moet echt daar tijd en geld in investeren!’

‘Alleen? OMG love it!’

Ik besloot in de meivakantie alleen naar Kreta te gaan. Normaal kies ik ervoor van alles te ondernemen op een vakantie, maar deze keer voelde ik dat ik het liefst even niks wilde doen. Gewoon zon, strand en chillen. Ik besloot daarom een all inclusive resort & spa te boeken buiten Agios Nikolaos, ongeveer zestig kilometer vanaf het vliegveld van Heraklion.

Het fijne, niet alleen aan deze vakantie overigens, is dat ik het heerlijk vind om gewoon de hele dag zo in te plannen zoals ik het wel, of ik nou de hele dag van 10.00-19.00 op het strand wil hangen, of de Spa in wil, het maakt niet uit, want ik zelf ben mijn enige gezelschap.

Dus voor iedereen die nog twijfelt, vooral de vrouwen die mij berichtjes hebben gestuurd: Ga lekker met jezelf op vakantie! Het is niet eng of spannend en als je het niet doet weet je nooit hoe het is. Ga met jezelf uit eten en kleed je daarvoor leuk aan, gewoon omdat het kan (is natuurlijk ook super goed voor je zelfvertrouwen) Geniet van elke seconde, van je rust en van je me-time, want jij hebt het meer dan verdiend!

Ik vertrek vanmiddag alleen naar Parijs. Wil je me volgen? Voeg me dan toe op Instagram @marjolein270988 of @dreamcreatebymarjolein

Liefs Marjolein 💕

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: