Geen categorie

Het snap-diner

Ik betrap mezelf er ook wel eens op; het maken van Instagram en Snapchat stories. Mijn klas doet dit het liefst de hele dag door. Zodra de dag voorbij is staan de kinderen uit mijn klas op de trap, in de hal en op het plein alweer te checken wat hun vrienden die dag hebben gedaan en zijn ze alweer nieuwe stories te maken.

Ook tijdens het kerstdiner op school gingen de telefoons massaal mee de klas in. Er werden selfies gemaakt, foto’s van eten en foto’s van elkaar. Ook werd er gestart met nieuwe insta -en snap stories. Bij een aantal kinderen griste ik de telefoon uit hun handen en maakte ik een gekke selfie. Wat de kinderen alleen niet gelijk doorhadden is dat ik deze ook in hun stories plaatste met de tekst ‘Beste juf ever!’ Dit ging tijdens het gehele diner zo door. Aan het einde van het diner, gingen de meeste kinderen elkaars gedeelde verhalen bekijken en al snel hoorde ik: ‘Juf kijk zij heeft een foto van u gepost!’ En daarna ‘Huh?! Beste juf ever, dat heb ik niet gedaan!’ Al snel kwamen ze erachter wat ik had gedaan op het moment dat ik met hun telefoon die gekke selfie maakte. Met een zucht en een glimlach van oor tot oor verlieten ze de klas ‘Fijne vakantie juf!’ Waarop ik antwoordde ‘Fijne vakantie klas! Tot volgend jaar!’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: