Geen categorie

Vereniging Haagse Leraren

Afgelopen vrijdag werd de vereniging voor Haagse Leraren gelanceerd. Ik ben hierin voorzitter en was voorafgaand aan dit evenement best zenuwachtig. Het was namelijk nogal een ‘ding’. En dat bleek ook toen ons persbericht werd uitgestuurd, het werd door verschillende media opgepikt.

Normaal gebruik ik mijn blog vooral om te schrijven over mijn werk en vooral de ervaringen met de kinderen. Ik schrijf over wat mijn werk leuk maakt en ook om anderen te inspireren. En precies dat laatste is waar de vereniging ook om draait.

De Vereniging voor Haagse Leraren is opgezet om het vak weer leuk te maken. Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik de laatste keer niet gaan staken, omdat ik vind dat er op dit moment teveel negatieve onderwijsverhalen in de media zijn. Ik wil niet zeggen dat het staken slecht is, want het heeft al een paar goede dingen teweeg gebracht. Maar waar het vooral om gaat is dat werken in het onderwijs het leukste is wat je kan doen. In veel grote steden heerst een lerarentekort. En zeg eens eerlijk, als jij student zou zijn, zou jij dan kiezen om naar de Pabo te gaan om leerkracht te worden met alle stakingsberichten die er zijn?

Met de vereniging willen we de Haagse Leerkrachten zich trots laten voelen. Trots laten zijn op wat zij dag in dag uit met kinderen doen. Elke dag vroeg op staan en laat naar huis om de kinderen in je klas een stukje van je eigen ziel en zaligheid mee te geven. Elke dag kinderen uitdagen om iets te leren wat ze daarvoor nog niet wisten en ze elke dag weer een stapje verder te helpen. Als je het aan mij vraagt is een leerkracht iemand die heel veel waardering verdient, en gebeurt dit nu in Nederland genoeg?

Als ik terugdenk aan al die kinderen die ooit bij mij in de klas hebben gezeten… Ik sta al 9 jaar voor de klas, exclusief mijn stages, dan zou dat betekenen dat ik invloed heb gehad op de levens van maar liefst (berekent in een snelle berekening) 225 kinderen. Hoeveel kinderen zullen dat zijn bij een leerkracht die de pensioenleeftijd bereikt?

Er zullen kinderen zijn die mij altijd zullen onthouden, en kinderen die mij het liefst heel snel willen vergeten. Het gaat erom dat je je bewust bent van de invloed die jij als leerkracht hebt op de kinderen. Daar mag jij als leerkracht heel trots op zijn, maar ook Nederland mag daar heel trots op zijn. En juist die trots mag veel meer uitgesproken worden.

Ik ben een trotse leerkracht en Intern Begeleider, en mijn website Dream & Create by Marjolein heeft niet voor niets de slogan: ‘Follow your dreams, Create your future, Inspire others’ Ik wil jou graag inspireren op onderwijsgebied, en deel dit daarom ook nu via de Vereniging voor Haagse Leraren. Op deze manier hoop ik het onderwijs een positieve boost te geven en daarmee aanstormende onderwijstalenten te stimuleren vooral in het onderwijs te gaan werken om het lerarentekort te kunnen aanpakken.

‘Het is opvallend hoeveel bevlogen leraren er in Den Haag rondlopen: positief, veel inzet, veel humor, altijd bereid om te leren en vooral: trots op hun vak’.

Links naar het persbericht van de Vereniging voor Haagse Leraren:

https://www.ad.nl/den-haag/haagse-leraren-richten-eigen-vereniging-op~aa78070d/

https://www.nu.nl/den-haag/5839128/leraren-in-den-haag-richten-vereniging-de-haagse-leraar-op.amp

https://www.omroepwest.nl/nieuws/amp/3822171/Haagse-Leraar-Trots-positief-leergierig-en-leuk?

Aanmelden bij de Vereniging kan via de onderstaande website:

http://www.dehaagseleraar.nl

Wil je meer terugzien en lezen over trotse leraren van Den Haag? En wil je weten van welke voordelen zij genieten? Kijk dan op onderstaande websites:

https://leraarindezon.nl

https://www.dehaagselerarenpas.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: