Geen categorie

Juf in de cel!

Als juf vind ik het belangrijk voortdurend met mijn klas in gesprek te blijven. Ook persoonlijke gesprekken horen hierbij, die vaak plaats vinden tijdens het eten en drinken in de pauze. Vast in het repertoire is ‘stel een vraag aan de juf’ of de omgedraaide versie ‘stel een vraag aan de klas’. Mijn klas is zo langzamerhand verrassend goed geworden in vragen stellen aan hun juf. Mijn klas bestaat uit 20 nieuwe leerlingen (sinds dit schooljaar) en 8 leerlingen die vorig jaar al bij mij in een combinatiegroep hebben gezeten. Vorig jaar gingen de vragen vooral over wat mijn lievelingskleur en lievelingseten is, dit ging ongeveer net zolang door tot de leerlingen experts waren in ‘juf Marjolein’, met als klap op de vuurpijl dat ze ook wisten wat mijn grootste blunder ooit was (die ik hier niet kenbaar ga maken). Maar de vragen in mijn klas zijn tegenwoordig vaak meerkeuze vragen of stellingen waar ik op moet reageren. Deze week kwam de vraag ‘Waarvoor zou u opgepakt kunnen worden en in de cel terecht kunnen komen?’ Omdat ook deze gekke/ vreemde vragen gesteld mogen worden in mijn klas, vond ik dat ik ook deze vraag moest beantwoorden, terwijl ik zelf eigenlijk het antwoord niet wist. Ik besloot dat de leerlingen met de kennis die ze over mij hadden de vraag mochten beantwoorden. De meest bizarre antwoorden kwamen voorbij, maar twee leerlingen kwamen met een prachtig antwoord: ‘Trouwringen passen en zonder afrekenen de winkel uitlopen’ en ‘Naar een duur restaurant gaan, alles van de kaart bestellen, opeten en zonder afrekenen het restaurant uitlopen’. Beide klinken als een soort ‘try before you die’, maar ook beide gebaseerd op mijn persoonlijke leven. Met de klas hebben we hard gelachen om deze leuke vraag en de fantasie van de leerlingen. Voor we het wisten was de pauze voorbij. Nu maar weer nadenken over wat voor vraag ik de eerst volgende keer aan mijn klas ga stellen….

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: