Geen categorie

Pranks

Wanneer ik met de klas een uitje heb en we met de bus ergens naartoe gaan, is het altijd een feest om met de kinderen even een kletspraatje te maken. Een paar meiden uit mijn klas roepen me bij me, en willen iets in mijn oor fluisteren. ‘Juf we hebben een vraag over het schoolkamp. Is het mogelijk dat we ‘s nachts de jongens mogen pranken?’ Ik moet lachen en roep veel te hard (zodat de jongens het kunnen horen) ‘Natuurlijk mag dat!’ De jongens zitten nonchalant in de bus, kijken me aan en zeggen: ‘Wat nu weer juf. Waar gaat het over?!’ Ik antwoord dat het over het schoolkamp gaat. Meteen moeten ze lachen en zeggen: ‘Oh ja! Dan kunnen we u eindelijk terugpakken!’ ‘Kom maar op!’ zeg ik, ‘Maar weet wat je doet, want je krijgt het driedubbel terug!’ De meiden in de bus roepen me terug: ‘Juf, juf, we weten al wat we gaan doen, mogen we eieren en slagroom toevoegen aan het boodschappenlijstje voor kamp? Want dat hebben we echt nodig!’ Ze fluisteren verder: ‘We willen graag een eitje breken boven het hoofd van de jongens, en als ze ‘s nachts slapen willen we graag slagroom in hun handen doen, en aan hun neus kietelen, zodat ze dat in hun gezicht gaan uitsmeren!’ Ze lachen hard en roepen in koor: ‘Juf, we hebben zoveel zin in kamp!’ Wat ze natuurlijk niet weten is dat mijn prankboek van A tot Z staat volgeschreven en dat de gehele kampweek bestaat uit pranks van de juffen en meesters. Lieve groep 8, maak je borst maar nat!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: