Geen categorie

Inpakstress

Deze week ga ik op vakantie naar Aruba. Op een soort van honeymoon en mijn man komt daar vandaan. Ik ben een echte chaoot als het gaat om koffers inpakken. Ik heb tot en met vrijdag gewerkt en me voor die tijd niet met mijn vakantie bezig gehouden. Ik was druk met het afscheid van mijn klas. Ik had dus tot vrijdag ook geen idee wat ik mee moest nemen. Zaterdag was ik bij de schoonheidsspecialiste. Zij vroeg mij: ‘En ben je klaar voor je vakantie? Alles al ingepakt?’ Ik kon daar vrij kort in zijn ‘Uhm nee eigenlijk heb ik me er nog niet zo mee bezig gehouden…’

Mijn man daarentegen is al weken bezig met deze vakantie en heeft alles al geregeld. Waar hij eigenlijk niet zo goed kan plannen en organiseren is dat nu wel anders. Kleding, een koffer, het hotel… allemaal dingen die hij heeft geregeld.

Met frisse tegenzin begin ik dan ook maar met het uitzoeken van mijn kleding. Mijn kledingkast is namelijk een bende. Samen hebben mijn man en ik een inloopkast. Zijn spullen zijn altijd netjes en strak gevouwen. Mijn spullen liggen overal en nergens als een ontplofte bom. Dat is altijd al zo geweest. Ik houd van kleding, maar het lukt me niet mijn kast netjes te onderhouden.

Mijn kleding eenmaal uitgezocht, blijk ik twee korte broeken niet meer te passen. De rest gelukkig wel. Maar ik blijk vooral veel t-shirts en lange zomerbroeken te hebben, wat ook logisch is in verband met mijn werk. Maar op mijn vakantiebestemming is de gemiddelde temperatuur 32 graden, en dan zijn t-shirts en lange broeken echt te warm.

Dan komt mijn tweede struggle: Winkelen! Ik houd van mooie kleding, maar ik heb er wel echt een hekel aan om in het weekend te gaan shoppen. In de stad is het altijd druk. En helemaal nu het vakantie is! Eigenlijk bestel ik altijd al mijn kleding online, op mijn vintage shopsessies na, want ook dat vind ik super leuk! Met een paar wachtrijen van een half uur voor de kassa, scoor ik toch nog wat leuke korte broeken, hemdjes en jurken.

De inhoud van mijn koffer is zo goed als compleet. Nu mijn koffer zelf nog, die staat bij mijn ouders. Normaal ben ik nooit iemand die een grote koffer meeneemt. Vandaar dat de koffer ook daar staat. Maar deze keer ga ik lang weg, verblijf ik in een hotel (normaal bij familie op Aruba, waar ik mijn kleren kan wassen) en vanwege de familie is het altijd fijn wat extra ruimte in je koffer te hebben, mocht je nog iets voor ze mee moeten nemen. Vandaag komen mijn ouders, zij halen mijn konijn op en nemen mijn koffer mee, zodat ik hem eindelijk in kan pakken. Ik kan niet wachten om te vertrekken. Aruba here we come!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: