Geen categorie

Goed om terug te zijn

Vorige week vloog ik voor de vierde keer naar Aruba. Mijn man komt hier vandaan, dus is het altijd fijn om weer even terug te zijn en alle familie weer te zien. Er zijn alleen meerdere redenen, waarom het nu anders is dan anders. Afgelopen april zijn wij getrouwd. Dus eigenlijk is dit ook een soort van onze huwelijksreis. Aan de andere kant; drie jaar geleden overleed de broer van mijn man. Een van de redenen waarom Aruba nooit meer hetzelfde zal zijn zoals het was. Ook is het zo dat sinds de laatste keer dat wij hier waren, ook zijn oma en tante er niet meer zijn. Het voelt gek. Leuk om terug te zijn, maar ook confronterend dat je mensen mist.

Daarnaast ook veel leuke dingen. Aruba heeft niet voor niets als slogan: ‘One happy island’. Waar ik zelfs de vogeltjes in Nederland soms ietwat depressief over vind komen, zien ze er hier niet alleen veel vrolijker uit (ze hebben mooie kleurtjes), maar ook hun gefluit en gefladder is vrolijker dan in Nederland. Ik word ook heel blij van de gekleurde huizen die ik hier zie, de prachtige blauwe zee en parelwitte stranden.

Daarnaast is het hotel waar we verblijven ook heerlijk. Onze eerste kamer was boven en had een gezellig balkonnetje. Maar op dag drie besloten we te verhuizen naar beneden, naar een kamer met ‘poolview’.Waarom? Omdat de buurman van boven zo hard snurkte dat wij niet konden slapen. Het gezaag kwam door de muren en deuren heen. Als hij dan eindelijk gestopt was met snurken en wij sliepen, zette hij zijn televisie knetterhard aan. Waardoor wij vervolgens na een nacht niet slapen, weer wakker werden. Onze kamer beneden is gelukkig echt heel mooi, we lopen ‘s ochtends zo vanaf ons terras het zwembad in.

Nog even over het strand. De stranden zijn hier prachtig, mijn favoriete strand is Eagle beach, mooi breed en wat hogere golven. Ik hou daar wel van. Een vriend van me nam me deze week echter mee naar ‘Tres trapi’, wat ‘drie trappen’ betekent. Er zijn in de rotsen kleine trappetjes uitgehakt, waarbij je bij een ieniemienie strandje uitkomt. Hier kan je niet alleen leuk zwemmen, maar ook snorkelen. Op de bodem liggen prachtige zeesterren (zo groot als je hand) en zwemmen leuke visjes. Ik denk dat dit vanaf nu mijn tweede lievelings strand is.

Van mijn lievelings strand, naar mijn favoriete restaurant. Dat is absoluut Zeerovers. Hier eet je met uitzicht op de zee en met een beetje geluk zie je ook dolfijnen zwemmen. (Wij hebben ze gezien!) Je eet hier vis; Catch of the day. Dus wat er vandaag gevangen is, kan jij eten. Heerlijk!

Op de foto bij deze blog zie je ‘mij’ zitten bij een mooi gekleurd huis en een gigantische cactus. Nog zoiets: naast dat hier op het eiland heel veel Aloë Vera groeit, zie je ook heel veel mooie cactussen. Ze zijn echt overal! Volgende week vertel ik jullie meer!

Te otro siman! (Tot volgende week!)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: