Geen categorie

De eerste week met nieuwe uitdaging

Daar zit ik dan om half 12 ‘s avonds met een laptop op schoot te werken aan mijn nieuwe blog. Je zult wel denken ‘Waarom?’ Iedereen kent dat gevoel dat je een lange dag hebt gehad en dat simpelweg je hoofd leeg moet. Ik doe dit door te tekenen maar ook door te schrijven.

Eigenlijk kan ik mijn eerste week in mijn nieuwe functie als IB’er in combinatie met mijn eigen bedrijfje in een woord omschrijven: overweldigend. Er zijn deze week enorm veel dingen op mij afgekomen.

Om te beginnen was het super om al mijn collega’s weer te zien. Als je niet in het onderwijs werkt is wat ik nu ga vertellen iets wat je misschien nooit zult begrijpen. Als je 40 uur per week (en vaak meer uren per week) in het onderwijs werkt, bouw je een sterke band op met je collega’s.  Je werkt met mensen. Je hebt veel lol samen, maar je deelt ook veel met elkaar. Je bent er voor elkaar, ook op de momenten dat het niet goed gaat. Zeker als het niet goed gaat in de klas, met een kind of wanneer er een heftige gebeurtenis in een klas of gezin plaatsvindt. Je leeft met mensen mee. Veel collega’s ken ik daardoor erg goed, en ja, als je na zes weken vakantie weer op school bent, kom je erachter dat je een aantal collega’s best wel gemist hebt en dat je oprecht blij bent om ze weer terug te zien.
Daarnaast is het ook weer leuk om mijn nieuwe collega’s te mogen leren kennen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de verhalen die zij met zich meebrengen en hoe zij anderen en de kinderen bij ons op school kunnen inspireren.

Waar het gaat om mijn werk als Intern Begeleider, is het heel leuk. Waar er eerder in twee dagen IB-werk best vaak dingen bleven liggen, heb ik nu het idee dat ik veel meer acties kan uitzetten en ook echt werkzaamheden kan afronden. Dat is een heel fijn gevoel. Het is daarentegen wel heel erg gek om niet meer voor de klas te staan. Gelukkig zijn er al behoorlijk wat ex- achtste groepers langs geweest deze week. ‘Juf hoe was uw vakantie?’. ‘Juf het is wel een beetje raar om nu hier op school te zijn en mijn zusje te komen brengen, terwijl ik hier zelf niet meer zit…’ ‘Juf, mijn mentor-les was gisteren echt kapot saai, ik viel bijna in slaap.’ Toen ik vervolgens vroeg: ‘Dus je nieuwe mentor is nog veel saaier dan ik?’ werd er geantwoord met ‘Pff ja… U was echt niet saai hoor, daar ben ik nu wel achter gekomen.’ Het voelt ook nog steeds raar dat ik niet meer hun juf ben, stiekem zijn het namelijk nog steeds ‘mijn’ schatjes en dat zullen ze ook altijd blijven.

Ook Dream & Create by Marjolein was deze week volop in ontwikkeling. De bestellingen voor mokken (zie mijn Instagram pagina als je nieuwsgierig bent http://www.instagram.com/dreamcreatebymarjolein) stromen binnen. Vooral de persoonlijke verhalen achter de bestellingen, maakt dat ik vol enthousiasme begin aan elke bestelling. De mokken die ik verkoop hebben allemaal een eigen verhaal. Soms is de boodschap vrolijk, soms ontroerend, maar soms ook hilarisch. Mensen delen met veel liefde hun verhaal, zodat ik er echt iets moois van kan maken. En ook daarin is niks te gek. Van trouwjurken, dinosaurussen, tekeningen van theezakjes en onesies. Ik zie echt van alles voorbij komen. Dan zijn er ook nog de grote opdrachten. Ik mag daar helaas nog niet zo veel over delen in mijn blog, omdat het samenwerkingen zijn die nog officieel gelanceerd moeten worden.

Tot slot mocht ik iets heel moois doen voor een goed doel. In samenwerking met de website http://www.a-typical.nl wordt er aandacht gevraagd voor epilepsie. Via Instagram ontmoette ik de oprichtster van deze website. Een jonge moeder, met twee kinderen, volop in de bloei van haar leven, maar… mét epilepsie. Ik maakte voor haar website een reeks illustraties. Vrolijke tekeningen, om epilepsie in een positief daglicht te zetten. Via blogs en een forum kunnen mensen met epilepsie, ouders van kinderen met epilepsie, of mensen die iemand kennen met epilepsie met elkaar in contact komen en ervaringen delen. Ik heb enorm veel bewondering voor de oprichtster van deze website, mooi dat zij met een positieve mindset andere mensen probeert te helpen.

Ik ben iemand die gelooft in ‘Wie goed doet goed ontmoet’. Good karma, die je uiteindelijk verder brengt. Daarnaast blijf ik mijn dromen volgen, en ga ik binnenkort een paar coole dingen met jullie delen. De tekening die je hieronder ziet, heeft iets te maken met een van de samenwerkingen waar ik deze week aan werkte. Binnenkort vindt de lancering plaats en vertel ik hier meer over. Houd mijn website en Instagram account dus goed in de gaten. Laat je me even weten wat je van de tekening vindt?

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: