Geen categorie

Volgende stap…

Na tweeënhalf jaar neemt mijn liefste duocollega afscheid van onze school. Ik weet nog goed hoe wij samen zijn begonnen. Ik werkte destijds al twee dagen als Intern Begeleider op de school waar ik nu werk. Er stond een vacature open voor een Intern Begeleider voor vier dagen. Zelf zat ik niet in de sollicitatiecommissie. En op de dag dat zij als sollicitant een dag kwam meedraaien, liep ik haar mis. Ze werd aangenomen, maar ik had geen idee met wie ik zou gaan samenwerken. In de zomervakantie zagen we elkaar voor het eerst. We gingen samen ons kantoor inruimen. En al vanaf dag een was er een klik.

Naast dat het niet alleen heel gezellig was met haar, heb ik ook enorm veel van haar geleerd. Ik startte als IB’er als voormalig gedragscoördinator en had eigenlijk alleen veel kennis over gedrag, sociaal – emotionele ontwikkeling, en pesten. Het leren en de casuïstiek zeiden me niet zoveel, gelukkig was dit toen ook haar terrein.

Naast dat ik startend IB’er was, was ik ook startend leerkracht in groep acht. Mijn collega maakte me wegwijs in de schoolverlaters en het maken van uitgebreide onderwijskundige rapporten. En gaandeweg leerde ik nog veel meer van haar. We vulden elkaar perfect aan en waren een gouden duo.

Mijn collega houdt enorm van reizen en anderhalf jaar geleden ging zij op reis naar Azië. Na deze vakantie zagen we elkaar weer. Ze zei tegen mij: ‘Mar, ik moet je wat vertellen. Tijdens mijn vakantie heb ik een onwijs leuke man ontmoet en we zijn nu aan het daten.’ Ik kon niet anders dan alleen maar heel erg blij voor haar zijn! Maar deze man, woont in Zuid-Oost Brabant. De vonk sloeg flink over en binnen no-time hadden ze een serieuze relatie met elkaar.

Afgelopen zomer gingen ze dan ook samen op reis. Ze hadden het heel erg leuk samen. Toen ik inmiddels net een paar uur was geland in Nederland van mijn vakantie op Aruba, appte zij mij vanuit Azië. ‘Hoi Mar, hoe is het met je?’ Ik antwoordde dat het goed ging en dat ik net weer was geland in Nederland. Ik vroeg haar: ‘Geniet je lekker van je vakantie?’ Ze antwoordde: ‘Ja het is heerlijk en heel erg leuk zo samen! We hebben daarom besloten dat we gaan samenwonen…’ Wederom was ik enorm blij voor haar, maar het idee dat ze weg zou gaan, vond ik niet zo leuk. Na de vakantie spraken we elkaar weer. ‘Ik moet er wel bij zeggen dat ik pas ga verhuizen als ik daar in Brabant een nieuwe werkplek heb gevonden.’ Het stelde mij enigszins gerust dat ik wist dat ze twee maanden opzegtermijn zou hebben. Maar eind september kwam het nieuws al dat ze was aangenomen op een nieuwe werkplek en dat ze per een december zou gaan stoppen met werken.

Nu is dan de laatste werkweek met haar aangebroken. Ik ben enorm blij voor haar, ze vond de liefde van haar leven, vond een nieuwe baan en gaat samenwonen, maar dat wil niet zeggen dat ik haar niet enorm ga missen.

Lieverd, wat heb ik onwijs veel van je geleerd! Ik heb met je gelachen en met je gehuild en we hebben elkaar gesteund door dik en dun. Samen konden wij de hele school aan! Ik ben je enorm dankbaar voor alle geweldige en gezellige dagen dat wij hebben samengewerkt. Heel veel plezier en succes op je nieuwe werkplek! De kinderen daar gaan blij zijn met een juf zoals jij. Daarnaast wens ik je alle geluk, met je geweldige vent en een voor jou prachtig nieuw huis . Maak je vooral geen zorgen over wie de was doet en of al je kleren wel in dezelfde kleur de wasmachine uitkomen. Dit komt vanzelf allemaal goed!

‘And suddenly you know… It’s time to start something new and trust the magic of beginnings. ‘

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: