Geen categorie

Goede voornemens

Goede voornemens… ik heb ze niet. Simpelweg omdat ik er het nut niet van inzie. Waarom zou je nou opeens op 1 januari je eetpatroon gaan veranderen? Of meer gaan sporten? Als dat écht je doel is en je écht gemotiveerd bent, wacht je niet tot 1 januari, maar dan begin je gelijk.

Alles wat ik doe is gebaseerd op wat goed voelt. Als ik wil sporten, ga ik sporten. Als ik de sportvibe even niet voel en moe ben, doe ik het niet. Waarom zou ik mijn eigen lichaam overvragen? Als ik wil tekenen, teken ik. En als ik besluit minder te gaan werken dan doe ik dat gewoon.

Ik leef met de dag. Ik vind dat je van het leven moet genieten. Het klinkt misschien hard, maar voor je het weet is het voorbij. Als je alle leuke wensen, dromen en het geld wat je hebt bewaard voor datgene wat je ooit wil doen, geniet je niet van dat wat je hebt bereikt. Mijn leven is juist zo leuk, omdat ik ervan geniet.

Voor mij is 2019 dus een jaar, waarin ik lekker verder droom. Alles gaat zoals het gaat en komt zoals het komt. Geen doelen, geen voornemens… Ik laat mezelf verrassen met leuk onverwacht nieuws en leuke onverwachte kansen.

Een paar weken geleden belde de nicht van mijn man mij of ik wilde meekijken naar een school voor haar dochtertje. Met de ervaringen met de intake gesprekken die ik af en toe doe op school in mijn zak, gaf ik haar wat adviezen en tips. Vlak voor de kerstvakantie belde ze mij weer. ‘Marjolein, dit schoolbezoek was zo leuk en het voelde zo goed! Ik wil dat mijn dochtertje hier naar school gaat!’ En zo is het, als het goed voelt moet je het doen. Voelt het niet goed, dan is het niet de juiste beslissing. Het is een advies die ik nieuwe ouders bij ons op school, maar ook groep 8 leerlingen geef bij het maken van hun schoolkeuze. En waarom zou ik dat advies niet elke dag op mezelf toepassen.

Goede voornemens bestaan voor mij niet. Ik volg mijn hart, mijn gevoel en mijn dromen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: