Geen categorie

Ik sta uit

Het is meivakantie en al vanaf de eerste dag besloot ik mezelf even uit te zetten. Even geen e-mails beantwoorden en even niet denken aan het werk op school. Waarom? Omdat ik denk dat als je in je vakantie gaat werken je niet tot rust komt. In ieder geval, niet echt tot rust.

Ik merkte aan mezelf dat ik de rust echt even nodig had. Mijn werk is super leuk en uitdagend, maar omdat ik me ook in verschillende functies (intern begeleider, leerkracht, vreedzame wijk coördinator, GMR voorzitter en voorzitter van de Vereniging voor Haagse Leraren en daarnaast een eigen bedrijf) begeef, vraagt dat mentaal heel veel van je, vooral het constant switchen in deze functies. Je moet flexibel zijn, maar ik weet ook dat als ik teveel aan het multitasken ben, ik uiteindelijk sneller vermoeid raak.

Vanaf dag een besloot ik dus dat het tijd was voor me-time en een heleboel zen momenten. Voor mij houdt dat in, lekker in de zon liggen, buiten zijn, op terrasjes rondhangen, tekenen, sporten, shoppen en afspreken met vrienden. Ook merkte ik dat het weer even tijd was om wat beter op mijn voeding te letten, want iedereen weet wat er gebeurt als je het druk hebt en van de ene naar de andere afspraak rent en daarnaast ook nog leuke dingen wil doen; lang leve thuisbezorgd, restaurants en brood met pindakaas! 😉

Na de eerste week merk ik al duidelijk verschil, ik slaap beter, eet gezonder, de zon doet me goed (mensen die mij kennen weten dat ik een soort van forever happy ben, maar nu is dat dus nog meer, dus wees voorbereid op mijn come-back na de meivakantie), maar ook de leuke gesprekken met vrienden en verstand op nul stupidness, waardeer ik heel erg.

Wil jij nu ook net zo’n zen-vakantie als ik, maak dan gebruik van de volgende tips:

1. Zet geen wekker, word wakker als je echt uitgeslapen bent.

2. Sport of verzin iets anders om je hoofd leeg te maken. Ik doe overigens vanalles: sporten, tekenen, dansen, series kijken en muziek luisteren… Het werkt allemaal fantastisch.

3. Ga naar buiten als de zon schijnt, lig in je hangmat in je tuin, pak een terrasje en drink vooral dat wijntje of die lekkere cocktail.

4. Probeer gezond te eten, of in ieder geval, zorg dat je goed en genoeg eet, skip geen maaltijden (mijn valkuil als ik uitslaap en mijn ritme helemaal anders is). Vergeet thuisbezorgd.nl, je hebt vakantie en dus heb je ook tijd om te koken.

5. Heb verstand op nul gesprekken. Ik heb genoeg vrienden waar ik uren mee kan praten zonder het ergens over te hebben. Het gaat over niks en juist dat is heel fijn, vooral als je daarbij ook nog eens heel hard kan lachen.

6. Ga niet naar je werk, en laat die mailbox lekker dicht. Mensen die jou gaan e-mailen hebben vaak op een ander moment vakantie. Zij zitten tijdens hun vakantie ook niet te wachten op e-mails van jou. Dus je mag ze best negeren en pas reageren als je weer gaat werken. (Sorry dus als je me een e-mail hebt gestuurd en ik niet heb gereageerd. Je bent nog steeds aardig, maar ik heb vakantie.)

‘Your calm mind is the ultimate weapon against your challenges. So relax.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: