Geen categorie

Waarom klagen niet werkt

In de vakantie besloot ik mijn ouders en beste vriendin in Groningen te bezoeken. Ik ga dan altijd met de trein. Toen ik terugging naar Den Haag, stopte mijn trein geheel onverwacht in Meppel. Om onbekende redenen mocht de trein niet verder rijden en zou de trein terugkeren naar Groningen. Ik wilde graag naar huis, dus besloot om uit te stappen, zonder te weten of ik deze zelfde dag echt nog wel thuis zou komen.

Toen ik uitstapte scheen de zon. Deze zou volgens de laatste weersvoorspellingen niet te zien kunnen zijn op deze dag, dus besloot ik er maar van te genieten. Ik ging lekker in het zonnetje zitten en genoot ervan. Ondertussen hoorde ik de mensen om mij heen alleen maar klagen. ‘Waarom rijdt deze trein niet verder?’ ‘Jemig ze hadden op z’n minst hier iedereen koffie aan kunnen bieden…’ ‘Het is ook altijd gezeik met die treinen…’ Ondertussen werd er op het perron omgeroepen dat er misschien nog een trein zou rijden richting Schiphol, maar dat de storing (het was 16.00 uur in de middag) zou duren tot zeker 18.30 uur.

Ik besluit nog 10 minuten te wachten, en ook de trein naar Schiphol bleek niet te rijden. Terwijl ik genoot van de zon, stonden er inmiddels zeker 500 klagende mensen op het perron, omdat elke trein die door zou rijden, werd geleegd en terug werd gestuurd. Ik kan niet zo goed tegen al die negativiteit om me heen, dus besloot het station te verlaten. Ik besefte dat ik twee opties had, óf ik ga Meppel verkennen en een plek zoeken waar ik mijn telefoon kon opladen, of ik kon kijken of ik ergens een taxi kon vinden die me verder zou brengen.

Toen ik het station af liep, zag ik een taxi rijden. Ik besloot de taxi aan te houden, maar een ander meisje rende ook naar de taxi toe. Zij had deze taxi gebeld. De taxichauffeur vroeg of ik naar Zwolle moest. Ik antwoordde met ‘Ja’. Ondertussen kwam er nog een man aangelopen, ook hij moest naar Zwolle. In goed overleg, besloten we de taxi te delen. En daar begon ons avontuur! Ook zij gaven aan het vervelend te vinden dat iedereen op het perron liep te klagen en dat deze mensen niet dachten in oplossingen.

De taxirit duurde ruim een half uur. In dat halve uur voerden we een geweldig gesprek over wat ons op het perron had gebracht, waar we vandaan kwamen en waar we naartoe moesten. De tijd vloog voorbij en ik had een geweldige tijd. Geheel relaxed kwam ik aan op station Zwolle. We wisselden nummers met elkaar uit en er werd een tikkie gestuurd om de kosten te splitten. Station Zwolle was uitgestorven. Op ons nieuwe vertrekperron kletsen we nog even verder. Drie minuten voor vertrek kwam er toch nog een trein uit Meppel binnen met honderden mensen erin. Ik nam afscheid van mijn taximaatjes en stapte in de trein naar Den Haag die uiteindelijk overvol was. Ik moest staan…

Ik stond rustig een muziekje te luisteren toen de rail-catering voorbij kwam lopen. Een vrolijke dame die zich tussen alle wederom klagende mensen (want ze moesten staan) heen probeerde te manoeuvreren. Toen ze langs mij liep draaide ze zich om. ‘Wow ik wil even zeggen dat ik vind dat je een onwijs leuke jurk aan hebt, staat je echt goed!’ Ik lach naar haar en bedank haar, terwijl de mensen om mij heen maar blijven zuchten.

Uiteindelijk kom ik om 19.00 uur aan in Den Haag. Ik had een top dag. Ik kon relaxed van de zon genieten, beleefde een leuk avontuur met twee onbekende mensen, en ontving een leuk compliment van de dame van de rail-catering.

En als je nu denkt: Waarom is de titel van jouw blog ‘Waarom klagen niet werkt’? Het is heel simpel, klagen doe je vaak alleen over situaties waar je geen controle over hebt. Je kan klagen over een trein die niet rijdt, maar je hebt totaal geen invloed deze situatie. Je kan dus ook je mindset omzetten en lekker van de zon genieten en in oplossingen denken. Ik nam die taxi, ik ontmoette twee toffe mensen, en ontving een compliment. Dit gebeurde niet omdat ik met een chagarijnig gezicht rondliep. Dit gebeurde omdat ik heel veel plezier had in deze situatie. Wees jezelf ervan bewust dat jij de energie bent die je zelf aantrekt. Een positieve mindset will make your day!

5 reacties

  1. Mooi stuk! Ik word ook vaak gek van klagende mensen en die kom ik vooral tegen in de trein en op stations. Al moet ik zeggen dat ik af en toe ook moe word als ik na een lange werkdag zie dat er een trein is uitgevallen. Gelukkig heb ik vaak een boek mee en ga ik lekker ergens zitten lezen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: