Geen categorie

Frisse start

Twee weken meivakantie zijn voorbij. Morgen is het weer tijd voor het echte werk. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel erg aan deze vakantie toe was. Waarom? Als directeur op een nieuwe werkplek doe je heel veel nieuwe indrukken op.

Een nieuw team, nieuwe leerlingen, zaken achter de schermen waar je wegwijs in moet worden en dan ook nog het COVID crisismanagement. Soms zijn er momenten dat ik echt even met m’n handen in het haar zat: Hoe krijg ik vandaag deze klas bemand? Gaat het me lukken? Of blijven de leerlingen vandaag noodgedwongen thuis? Het is constant schakelen. Over het algemeen moet ik wel zeggen dat mijn indrukken heel positief zijn. Ik werk in een fijn team, met leuke leerkrachten die voor elkaar, maar ook voor mij klaar staan. Er is geen moment geweest dat ik me niet prettig voelde op mijn nieuwe werkplek, waardoor ik heb geconcludeerd dat dit echt een goede beslissing is geweest.

In de vakantie merkte ik dat ik echt even tijd nodig had om bij te tanken. Weg uit de hectiek van de stad en de drukte op de werkvloer. Wat ik dan doe op zo’n moment? Ik ga naar m’n ouders. Ze wonen in een klein dorp op de grens van Groningen en Friesland. Soms is die rust best even lekker. Na daar geweest te zijn en te hebben genoten van het prachtige weer, kon ik ook hier in Den Haag nog lekker van de zon genieten. Het was misschien dan niet heel warm, maar wel mooi genoeg, om bij een strandtent op het terras te ploffen of een wandeling te maken door de duinen.

Na heel veel niks doen, is mijn batterij weer volledig opgeladen. Ik heb zin om morgen weer te beginnen. Wij gaan aan de slag met de formatie van volgend jaar en de voorbereiding voor het komende schooljaar.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd, zijn jullie als lezers ook weer helemaal klaar om weer te beginnen? Waar ligt jouw focus de komende periode tot de zomervakantie? Ik ben benieuwd! En als de moed je even in de schoenen zakt: Ga dan even lekker naar buiten, geniet van de zon, laad op en kijk naar al het moois om je heen!

‘Go outside and get more sunshine.’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: