Geen categorie

Dag 4: Het Louvre

Vandaag ga ik naar het Louvre. Het is iets waar ik ontzettend naar heb uitgekeken, eigenlijk wil ik dit al jaren. Het is een van de eerste tickets die ik online heb geboekt en kijk echt uit naar vandaag.

Eenmaal aangekomen bij het Louvre, moet ik in een onwijs lange rij staan. Ik heb het eerste tijdslot geboekt om half 11 en heb een ‘skip the line’- ticket. Er zijn meer mensen die ‘the line’ willen skippen. Dus ergens baal ik hiervan. Uiteindelijk moet ik echt nog dik een half uur wachten en is mijn tijdslot al ingegaan.

Eenmaal binnen is het een mierennest van mensen. Waar ik eerder schreef dat Parijs erg rustig is op dit moment, dat klopt zeker, maar het lijkt echt of alle toeristen zich hebben verzameld in het Louvre. Bij elk beeld of schilderij wat ik wil bekijken, lopen er mensen voor me langs, gaan prominent voor me staan of lopen tegen me aan. Mijn zusje gaf me de tip eerst de Mona Lisa te bezoeken, omdat het aan het begin van de dag het rustigst is. Daar aangekomen, stond er wederom een rij van ruim honderd mensen voor het schilderij. De drukte is overweldigend en ik trek het echt slecht. Ik besluit het hierbij te laten en niet in de rij te gaan staan.

Nadat ik alle prachtige beelden uit de Griekse oudheid heb bewonderd, ga ik naar de Egyptian Antiques. Hier staan hiërogliefen, mummykisten, sfinxen. Het is prachtig, maar ook hier vind ik de drukte overweldigend. Ik beland op een punt, waar ik het eigenlijk niet meer aan kan en weet niet hoe snel ik het museum moet verlaten.

Eenmaal buiten haal ik diep adem en ben ik oprecht blij dat ik buiten sta. Ik heb echt tijd nodig dit even te verwerken en merk dat ik me echt even niet goed voel. Ik heb online een veganistisch eettentje gevonden ‘Wild & The Moon’ en aangezien ik geen vlees en vis eet, is dit voor mij ideaal.

Eenmaal aangekomen is het hier super rustig, ik zit hier bijna helemaal alleen en kan rustig mijn eten bestellen. Ik kies voor de Bahn Mi: een broodje met pulled jackfruit. Het is echt heerlijk. Na ruim een uur gezeten te hebben en mezelf weer te hebben opgeladen heb ik mijn rust weer terug gevonden.

Ik besluit nog even terug te gaan naar de Champs – Élysées. Ik wil namelijk heel graag een bezoekje brengen aan de Louis Vuitton winkel hier. Ik ben Louis Vuitton fan sinds mijn middelbare school tijd. Als jong meisje tijdens mijn mondeling examen Frans, werd mij de vraag gesteld wat ik zou doen met een miljoen. Mijn antwoord was: ‘Je voudrais acheter beaucoup de sacs de Louis Vuitton’. Eenmaal in de winkel kijk ik mijn ogen uit, alles is ronduit prachtig en je krijgt een persoonlijke shopassistent bij binnenkomst. Ik loop hier ruim anderhalf uur rond. Of ik iets gekocht heb? Who knows 😉

Omdat ik de dag als nogal heftig heb ervaren vandaag, besluit ik het in de avond rustig aan te doen. Ik loop vanaf mijn hotel naar de Seine en maak een lange wandeling langs de rivier. Op veel plekken kan je namelijk langs de balustrades in de stad, met trappen naar beneden, zodat je echt aan het water kan lopen en letterlijk uit de drukte van de stad bent. Het is heerlijk en ik kijk naar de zonsondergang.

Ik besluit nog even wat te gaan eten en ga dan weer terug naar mijn hotel. Morgen is mijn laatste dag in Parijs.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: