Geen categorie

Dag 5: Museé D’Orsay

Mijn wekker gaat vroeg. Vandaag moet ik namelijk uitchecken bij mijn hotel. Ik pak voor acht uur ‘s ochtends mijn koffer in, en ontbijt met een lekkere pain au chocolat in het hotel.

Omdat gisteren het Louvre zo’n ‘bummer’ was, boekte ik gisteravond voor vandaag nog tickets voor Museé D’Orsay. Mijn trein naar Rotterdam gaat pas ‘s middags om 14.25 uur, dus tijd genoeg om nog iets leuks te gaan doen.

Ik loop langs mijn dakloze vriendin en geef haar nog wat geld. Ze pakt mijn hand vast, sluit haar ogen en bedankt me wederom. ‘Merci madame’ en ik zie kleine traantjes in haar ogen.

Om half tien sta ik bij het museum. Omdat ik een ticket heb, sta ik binnen vijf minuten binnen en eenmaal daar kijk ik mijn ogen uit. Het museum is bekend, omdat dit museum onder andere is gebruikt als set voor de Netflix serie Lupin.

Het museum is niet heel druk als ik er ben. Van dit museum word ik echt gelukkig. Ik hou van het impressionisme en hier zijn zoveel kunstwerken uit deze stroming te vinden. Er hangen hier werken van Vincent Van Gogh, Gaugin, Monet & Cezanne. Het ene nog mooier dan het andere. Ik kijk mijn ogen uit. Ik vind het vooral leuk, omdat deze schilderijen me herinneren aan de lessen kunstgeschiedenis op de middelbare school. De plaatjes uit mijn boeken, zie ik nu eindelijk in het echt! Deze last minute beslissing was een cadeautje op mijn laatste dag in Parijs. Ik heb er ontzettend van genoten.

Na twee uur te hebben rondgelopen in dit museum, ga ik terug naar mijn hotel. In de straat van mijn hotel zitten heel veel restaurantjes en bistro’s. Ook zitten er een aantal Crêperies. Ik bestel een Crêpe met Nutella en banaan. Heerlijk is deze. Ik plof nog even neer op het terras van de Crêperie en geniet van de laatste Parijse zonnestralen. Helaas is het nu echt tijd om te gaan.

Ik haal mijn koffer op bij mijn hotel. Ik groet de dakloze dame in de straat ervoor. Als ik langs haar loop zegt ze: ‘Au revoir madame! Merci beaucoup. Bon journée!’ Ze geeft handkusjes tot ze me niet meer ziet.

Op het metrostation aangekomen heb ik geleerd van mijn ervaring: eerst je koffer, dan jij. En het lukt me in een keer de poort door te komen. Na ongeveer 35 minuten ben ik op Gare du Nord. Al snel kan ik inchecken in de Thalys en wat blijkt? Ik heb een eerste klas upgrade gekregen en zit helemaal in de eerste coupé in een stoel, waar niemand naast kan gaan zitten. Ook heb ik heel veel beenruimte. De koffer moet ik in het bagagerek boven m’n stoel tillen, alleen blijkt dat mijn shopsessies hier in Parijs, mijn koffer behoorlijk in gewicht hebben doen toenemen. Gelukkig is er een aardige man, die mijn koffer op de juiste plek tilt. Dan kan de reis beginnen! Na tweeënhalf uur sta ik op Rotterdam Centraal en veertig minuten later ben ik echt thuis.

Ik ging voor het eerst alleen op reis en het is me prima bevallen. Ik vond het absoluut voor herhaling vatbaar en heb op het Louvre na, echt van alles genoten wat ik heb gedaan!

N’ Oublie pas de vivre 💜

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: